Publikavimo data: 2025-08-19
Imbieriniai sausainiai Naujųjų metų išvakarėse
Mes su mama labai mėgstame imbierinius sausainius. Šiais metais nusprendėme pagaminti saldžių dovanų savo šeimai ir draugams, receptą mums davė mūsų draugė konditerė.
Žingsnis 1
Cukrų pakaitinkite ant silpnos ugnies ir maišykite, kad cukrus visiškai ištirptų.
Žingsnis 2
Kol cukrus nugaruoja, sutarkuokite apelsino žievelę ir suberkite ją į cukrų. Supilkite vandenį ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Sudėkite imbierą ir vieną kiaušinį.
Žingsnis 4
Leiskite mišiniui atvėsti ir suberkite miltus. Greitai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tešlą įdėkite į šaldytuvą per naktį.
Žingsnis 5
Kitą dieną išimkite tešlą ir iškočiokite ją. Biskvitine formele išpjaukite sausainius ir perkelkite juos ant pergamento.
Žingsnis 6
6-7 minutes pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Geriau tiksliai nustatyti laiką, tada gausite labai minkštus sausainius.
Kategorijos