Publikavimo data: 2024-02-04
Imbieriniai sausainiai receptas
Imbieriniai sausainiai yra Kalėdų simbolis. Naujųjų metų švenčių proga juos galima pamatyti bet kurioje parduotuvėje, tačiau nesunkiai galite pasigaminti ir namuose. Tam reikės daug prieskonių. Paprastai sausainiai ruošiami su cinamonu, imbieru, gvazdikėliais ir kardamonu, kad tešla būtų labai aštri ir kvapni. Prieš kepdami būtinai valandą atšaldykite tešlą šaldytuve, kad ji lengviau iškočiotųsi.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis būtų kambario temperatūros. Persijokite miltus.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti tešlą. Į dubenį sudėkite visus sausus tešlai skirtus ingredientus. Sudėkite miltus, druską, kakavą ir visus prieskonius ir išmaišykite. Kitame dubenyje iki vientisos masės išsukite sviestą ir cukraus pudrą. Sudėkite medų ir kiaušinį ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Sudėkite sausus ingredientus su skystaisiais ir gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Palikite tešlą šaldytuve 60 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 4
Iškepkite sausainius. Tešlą iškočiokite iki 1 mm storio. Iškirpkite bet kokias norimas formas. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sausainius ant skardos ir kepkite 7-10 minučių. Dėkite sausainius į lėkštę. Gero apetito!
Žingsnis 5
Išlaisvinkite savo vaizduotę ir kūrybiškumą puošdami kiekvieną sausainį spalvotu glajumi.
Kategorijos