Publikavimo data: 2025-08-19
Imbieriniai sausainiai su cinamonu ir cukranendrių cukrumi
Imbieriniai sausainiai su cinamonu ir cukranendrių cukrumi yra nepaprastai kvapnus, skanus ir aromatingas Kalėdų simbolis. Be to, cukranendrių cukrus yra daug sveikesnis už paprastą cukrų, jame yra mineralų ir vitaminų, kurių nėra paprastame cukruje. Dekoruodami sausainius galite būti išradingi ir dažyti juos nėriniuotais raštais, juostelėmis, taškeliais, apskritai, kaip tik širdis geidžia.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite pieną, sviestą, cukranendrių cukrų ir medų ir kaitinkite vandens vonelėje, kad visi ingredientai ištirptų. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sudėkite kiaušinį, cinamoną, imbierą, druską, išmaišykite ir supilkite pieną bei sviestą. Išminkykite elastingą tešlą.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu ir formelėmis išpjaukite sausainius. Dėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite 170 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 4
Glajui paruošti kiaušinių baltymus su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis išplakite mikseriu iki tirštos grietinės konsistencijos. Padėkite kuriam laikui į šaldytuvą. Imbierinius sausainius atvėsinkite ir papuoškite glajumi, naudodami konditerinį maišelį su smulkiu antgaliu.
Kategorijos