Imbieriniai sausainiai su cinamonu ir cukranendrių cukrumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Imbieriniai sausainiai su cinamonu ir cukranendrių cukrumi

Imbieriniai sausainiai su cinamonu ir cukranendrių cukrumi yra nepaprastai kvapnus, skanus ir aromatingas Kalėdų simbolis. Be to, cukranendrių cukrus yra daug sveikesnis už paprastą cukrų, jame yra mineralų ir vitaminų, kurių nėra paprastame cukruje. Dekoruodami sausainius galite būti išradingi ir dažyti juos nėriniuotais raštais, juostelėmis, taškeliais, apskritai, kaip tik širdis geidžia.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
275 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
50 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Imbieriniai sausainiai su cinamonu ir cukranendrių cukrumi Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite pieną, sviestą, cukranendrių cukrų ir medų ir kaitinkite vandens vonelėje, kad visi ingredientai ištirptų. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Imbieriniai sausainiai su cinamonu ir cukranendrių cukrumi Žingsnis 2
Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sudėkite kiaušinį, cinamoną, imbierą, druską, išmaišykite ir supilkite pieną bei sviestą. Išminkykite elastingą tešlą.

Žingsnis 3

Imbieriniai sausainiai su cinamonu ir cukranendrių cukrumi Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu ir formelėmis išpjaukite sausainius. Dėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite 170 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Žingsnis 4

Imbieriniai sausainiai su cinamonu ir cukranendrių cukrumi Žingsnis 4
Glajui paruošti kiaušinių baltymus su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis išplakite mikseriu iki tirštos grietinės konsistencijos. Padėkite kuriam laikui į šaldytuvą. Imbierinius sausainius atvėsinkite ir papuoškite glajumi, naudodami konditerinį maišelį su smulkiu antgaliu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos