Publikavimo data: 2025-08-18
Imbieriniai sausainiai su glajumi ant pagaliuko
Imbieriniai sausainiai su glajumi ant pagaliuko - stebuklingas saldumynas, kuris padarys įspūdį artimiesiems ir svečiams. Šiame recepte sausainiai ruošiami pagal klasikinį receptą, kurio pagrindą sudaro kvietiniai miltai, kiaušiniai, cukrus, sviestas ir maltas imbieras. Pagrindinis ingredientas yra maltas imbieras, jis yra aitraus skonio ir sausainiams suteikia lengvą rūgštoką aromatą ir skonį. Saldus baltyminis glajus ir konditeriniai pabarstukai sausainiams suteikia ne tik saldumo, bet ir šventinę išvaizdą.
Žingsnis 1
Cukrų padalykite į dvi lygias dalis. Vieną dalį cukraus, persijotus miltus, imbierą, kardamoną ir kepimo miltelius sumaišykite giliame dubenyje. Išmaišykite, kad susijungtų.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje sumaišykite vieną kiaušinį, medų, antrąją dalį cukraus ir suminkštintą sviestą ir išmaišykite. Įstatykite indą į vandens vonią ir maišydami kaitinkite skystą mišinį.
Žingsnis 3
Karštą skystą mišinį supilkite į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite. Užminkykite vientisą, elastingą tešlą. Iš tešlos formuokite vienodo dydžio rutuliukus, šiek tiek juos paspauskite, kad gatavi sausainiai būtų plokščios apvalios formos.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštus sausainius, į kiekvieną įkiškite po iešmelį. Atskirame dubenyje plakite kiaušinio baltymą su cukraus pudra, kol sutirštės, tada įpilkite 1 šaukštelį citrinos sulčių. Užpilkite glajų ant sausainių, papuoškite konditeriniais pabarstukais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos