Publikavimo data: 2025-08-19
Imbieriniai sausainiai su medumi, cinamonu ir muskato riešutu
Imbiero, muskato aromatas namuose - artėjančių švenčių ženklas. Senovės mūsų protėvių tradicijos susijusios su šio kvapnaus kepinio atsiradimu. Nepaisant visiškai skirtingų dabarties ir praeities laikų vaikų gyvenimo sąlygų, jie vis dar taip pat džiaugiasi iš tešlos pagamintais žaislais ir gyvūnais. Jei ant stalo yra tokių meduolių ar sausainių, šventę laikykite sėkminga.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite medų, suberkite cinamoną, imbierą ir muskato riešutą ir gerai pašildykite. Tada sudėkite sviestą ir ištirpinkite jį karštame mišinyje.
Žingsnis 2
Kiaušinius ir cukrų plakite, kol pasidarys tiršti putos. Nedidele srovele pamažu įmaišykite atvėsusį medų, tada miltus ir sodą. Užminkykite tešlą, sudėkite ją į maišelį ir palikite šaldytuve per naktį.
Žingsnis 3
Iškočiokite 0,5 mm storio sluoksnį ir formelėmis išpjaukite figūrėles. Dėkite sausainius ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 5-7 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos