Imbieriniai sausainiai su medumi ir glajumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Imbieriniai sausainiai su medumi ir glajumi

Imbieriniai sausainiai su medumi ir glajumi yra angliškos virtuvės desertas. Šie sausainiai buvo išrasti Anglijoje 1390 m. Tuomet jie buvo ruošiami kaip bandelės iš duonos trupinių ir medaus. Vėliau vienas virėjas, norėdamas nustebinti Elžbietą I, paruošė imbierinius sausainius žmogaus formos ir papuošė juos glajumi. Vėliau Elžbietos įsakymu šie sausainiai buvo gaminami dideliais kiekiais ir pardavinėjami visoje Anglijoje.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
380 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
62 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.65/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Imbieriniai sausainiai su medumi ir glajumi Žingsnis 1
Giliame puode sumaišykite medų, sviestą ir cukrų. Ištirpinkite šiuos ingredientus ant viryklės. Nedideliame dubenėlyje įmuškite kiaušinį. Sodą pašlakstykite actu ir įmaišykite į kiaušinį. Gautą mišinį supilkite į puodą. Mišinys bus putotas.

Žingsnis 2

Imbieriniai sausainiai su medumi ir glajumi Žingsnis 2
Į mišinį supilkite visus prieskonius ir gerai išmaišykite. Leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti. Įmaišykite persijotus miltus ir citrinos žievelę. Gerai išminkykite tešlą, suvyniokite ją į maišelį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Žingsnis 3

Imbieriniai sausainiai su medumi ir glajumi Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite iki 5 mm storio. Išpjaukite formeles ir dėkite ant kepimo skardos ant pergamentinio popieriaus. Kepkite 180 °C temperatūroje 15 minučių. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vištienos baltymus su citrinos sultimis ir cukraus pudra. Maišykite, kol neliks gumuliukų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos