Publikavimo data: 2025-08-19
Imbieriniai sausainiai su medumi ir glajumi
Imbieriniai sausainiai su medumi ir glajumi yra angliškos virtuvės desertas. Šie sausainiai buvo išrasti Anglijoje 1390 m. Tuomet jie buvo ruošiami kaip bandelės iš duonos trupinių ir medaus. Vėliau vienas virėjas, norėdamas nustebinti Elžbietą I, paruošė imbierinius sausainius žmogaus formos ir papuošė juos glajumi. Vėliau Elžbietos įsakymu šie sausainiai buvo gaminami dideliais kiekiais ir pardavinėjami visoje Anglijoje.
Žingsnis 1
Giliame puode sumaišykite medų, sviestą ir cukrų. Ištirpinkite šiuos ingredientus ant viryklės. Nedideliame dubenėlyje įmuškite kiaušinį. Sodą pašlakstykite actu ir įmaišykite į kiaušinį. Gautą mišinį supilkite į puodą. Mišinys bus putotas.
Žingsnis 2
Į mišinį supilkite visus prieskonius ir gerai išmaišykite. Leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti. Įmaišykite persijotus miltus ir citrinos žievelę. Gerai išminkykite tešlą, suvyniokite ją į maišelį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite iki 5 mm storio. Išpjaukite formeles ir dėkite ant kepimo skardos ant pergamentinio popieriaus. Kepkite 180 °C temperatūroje 15 minučių. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vištienos baltymus su citrinos sultimis ir cukraus pudra. Maišykite, kol neliks gumuliukų.
Kategorijos