Publikavimo data: 2025-08-20
Imbieriniai sausainiai su medumi ir prieskoniais
Šiame recepte pateikti medaus imbiero prieskonių sausainiai yra klasikinis būdas paruošti naminius kalėdinius sausainius. Pagal šį receptą gaminami traškios tekstūros ir pikantiško skonio sausainiai. Pagrindinis ingredientas - maltas imbieras, kuris yra aštraus skonio ir sausainiams suteikia šiek tiek rūgštoko skonio. Cinamonas, kardamonas ir kvapieji pipirai taip pat suteikia kepiniams nepaprastai saldų aromatą ir kartoką aitrų, šiek tiek deginantį skonį.
Žingsnis 1
Pasiruoškite gilų dubenį, kuriame bus patogu sumaišyti visus ingredientus. Dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą ir cukraus pudrą, išsukite mikseriu iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį, medų, kakavą, prieskonius, sodą ir druską pagal skonį, vėl plakite 1-2 minutes.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje į gautą mišinį dalimis suberkite persijotus kvietinius miltus. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą.
Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 60 minučių. Po 60 minučių tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir naudodami sausainių formeles iš tešlos formuokite figūrėles. Sausainius kartu su pergamentiniu popieriumi perkelkite į kepimo skardą. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę 7-10 minučių.
Kategorijos