Publikavimo data: 2025-08-17
Imbieriniai sausainiai su šviežiu imbieru
Imbieriniai sausainiai su šviežiu imbieru - tai traškus miltinis skanėstas, gaminamas iš tešlos. Šiame recepte sausainiai ruošiami pagal klasikinį receptą, kurio pagrindą sudaro kvietiniai miltai, kiaušiniai, cukrus, sviestas ir imbieras. Į tešlos receptą įtrauktas šviežias imbieras sausainiams suteikia sodraus aitraus aromato ir skonio. Į sausainius taip pat dedama medaus, kuris suteikia skanėstui malonaus medaus saldumo.
Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą ir cukrų sumaišykite giliame dubenyje ir gerai išmaišykite. Į dubenį įmuškite du kiaušinius ir vėl išmaišykite. Nulupkite imbiero šaknį ir ją smulkiai sutarkuokite. Į dubenį supilkite medų ir tarkuotą imbiero šaknį. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Į dubenį suberkite persijotus kvietinius miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Uždenkite indą maistine plėvele ir palikite tešlą šaldytuve 2 valandoms.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus ir juos šiek tiek paspauskite, kad galutiniai sausainiai būtų plokšti, apvalios formos. Dėkite sausainius į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Kategorijos