Publikavimo data: 2025-08-20
Imbieriniai sausainiai su žievelėmis ir baltyminiu cukraus glajumi
Imbieriniai sausainiai suteikia daug erdvės kulinarinei vaizduotei ir kūrybiškumui. Juos galima kepti pagal daugybę receptų, puošti pagal savo skonį ir norą, taip pat pagal progą, kuriai jie ruošiami. Šiuo atveju šis gardus sausainis kvepia apelsino žievelės, cinamono ir citrinos sulčių glajaus skoniais. Į tokių šventinių kepinių ruošimą įtraukite vaikus, kurie mielai juos išpjaus, o paskui glaistys ir puoš.
Žingsnis 1
Sviestą, medų, apelsino žievelę, džiovintą imbierą ir cinamoną sudėkite į puodą storu dugnu. Kaitinkite, kol sviestas ištirps, tada išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 2
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo ir sumaišykite su gauta mase. Tada įmaišykite miltų, kakavos ir sodos mišinį. Išmaišykite, uždenkite ir kelias valandas palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 3
Iš iškočiotos tešlos išpjaukite sausainius. Kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Paruoškite glajų išplakdami kiaušinių baltymus su kepimo milteliais, krakmolu ir šaukšteliu citrinos sulčių ir aptepkite sausainius.
Kategorijos