Publikavimo data: 2025-08-18
Imbieriniai traškūs sausainiai
Imbieriniai traškūs sausainiai - tai aštrūs, traškūs sausainiai, kurie tikrai jus nustebins. Šie sausainiai yra skanūs ir aromatingi, juos galima laikyti iki 3 mėnesių. Puikiai tinka ant stalo prie arbatos, taip pat tinka užkandžiui už namų ribų. Papuošti naujametinėmis dekoracijomis, šie sausainiai puikiai tiks Naujųjų metų išvakarių šventei.
Žingsnis 1
Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite cukranendrių cukrų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Įpilkite klevų sirupo, medaus, sodos, cinamono, imbiero. Riešutus sutarkuokite smulkia tarka ir gerai išmaišykite. Įdėkite vištos kiaušinį.
Žingsnis 3
Suplakite mišinį ir leiskite cukrui ištirpti. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30-40 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite 5-6 mm storio sluoksniu ir iš jos išpjaukite sausainių formeles. Dėkite ant folija išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
Žingsnis 5
Kiaušinio baltymą išplakite mikseriu nedideliu greičiu, supilkite citrinos sultis. Palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Plakite, kol taps standūs ir putoti.
Žingsnis 6
Konditeriniame maišelyje padarykite nedidelę skylutę, supilkite glajų ir aplink sausainius nubrėžkite ploną liniją. Tada glajų supilkite į indelius, sumaišykite su maistiniais dažais ir pagal skonį papuoškite sausainius.
Kategorijos