Imbieriniai traškūs sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Imbieriniai traškūs sausainiai

Imbieriniai traškūs sausainiai - tai aštrūs, traškūs sausainiai, kurie tikrai jus nustebins. Šie sausainiai yra skanūs ir aromatingi, juos galima laikyti iki 3 mėnesių. Puikiai tinka ant stalo prie arbatos, taip pat tinka užkandžiui už namų ribų. Papuošti naujametinėmis dekoracijomis, šie sausainiai puikiai tiks Naujųjų metų išvakarių šventei.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
373 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
57 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.96/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Imbieriniai traškūs sausainiai Žingsnis 1
Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite cukranendrių cukrų ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Imbieriniai traškūs sausainiai Žingsnis 2
Įpilkite klevų sirupo, medaus, sodos, cinamono, imbiero. Riešutus sutarkuokite smulkia tarka ir gerai išmaišykite. Įdėkite vištos kiaušinį.

Žingsnis 3

Imbieriniai traškūs sausainiai Žingsnis 3
Suplakite mišinį ir leiskite cukrui ištirpti. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30-40 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 4

Imbieriniai traškūs sausainiai Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite 5-6 mm storio sluoksniu ir iš jos išpjaukite sausainių formeles. Dėkite ant folija išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

Žingsnis 5

Imbieriniai traškūs sausainiai Žingsnis 5
Kiaušinio baltymą išplakite mikseriu nedideliu greičiu, supilkite citrinos sultis. Palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Plakite, kol taps standūs ir putoti.

Žingsnis 6

Imbieriniai traškūs sausainiai Žingsnis 6
Konditeriniame maišelyje padarykite nedidelę skylutę, supilkite glajų ir aplink sausainius nubrėžkite ploną liniją. Tada glajų supilkite į indelius, sumaišykite su maistiniais dažais ir pagal skonį papuoškite sausainius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos