Publikavimo data: 2024-09-17
Imbierinis keksas.
Moliūgų sezonas įsibėgėja, o tai reiškia, kad atėjo moliūgų kepimo metas. Klasikinis moliūgų keksas. Minkšti, sotūs, skanūs ir labai apetitiški. Galite dėti bet kokių prieskonių arba galite apsieiti be jų ir pagardinti tik apelsinų žievelėmis. Bet kuriuo atveju kepamo keksiuko aromatas suburs visą šeimą prie stalo.
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Susmulkinkite riešutus.
Žingsnis 3
Sutarkuokite apelsino žievelę.
Žingsnis 4
Kiaušinius, cukrų ir sviestą išplakite mikseriu iki standžių putų.
Žingsnis 5
Supilkite apelsinų sultis ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius ir maišykite mikseriu nedideliu greičiu.
Žingsnis 7
Sudėkite moliūgą, žievelę ir riešutus. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Dėkite į formą ir tolygiai paskirstykite.
Žingsnis 9
Kepkite iki 180˚C įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
Kategorijos