Publikavimo data: 2025-08-18
Imbierinių sausainių receptas
Jei kada nors ragavote imbierinių sausainių, vargu ar galėsite pamiršti šį nuostabų aštrų skonį. O jei nesate ragavę, štai receptas, kuris yra labai paprastas, lengvai pagaminamas, nebrangus ingredientų atžvilgiu ir nereikalaujantis ypatingų kulinarinių įgūdžių. Imbieriniai sausainiai pravers Naujųjų metų stalui. Imbieriniai sausainiai ruošiami pagal panašų receptą, tik tešla iškočiojama storesnė ir pailginamas kepimo laikas. Dabar metas išsitraukti sausainių formeles ir pradėti gaminti stebuklus Naujiesiems metams ir Kalėdoms.
Žingsnis 1
Kvietinius ir ruginius miltus, maltus prieskonius ir sumaišykite tinkamo dydžio dubenyje. Atskirai iki purumo išsukite sviestą ir cukrų. Sudėkite likusius ingredientus ir išmaišykite. Išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoštą tešlą iškočiokite iki 5-7 mm pločio ir formelėmis išpjaukite paruoštus sausainius.
Žingsnis 3
Sausainius sudėkite į atitinkamo dydžio formą ant kepimo popieriaus. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių (kol paruduos).
Žingsnis 4
Išimkite sausainius ir patiekite kartu su arbata. Gero apetito!
Kategorijos