Publikavimo data: 2025-08-18
Imbiero cukraus sirupo sausainiai baltymų glazūroje
Imbieriniai sausainiai su cukraus sirupu ir baltyminiu glajumi yra labai aromatingi ir skanūs naminiai kepiniai, kuriuos nesunku pagaminti. Galite pasitelkti fantaziją ir iš tešlos formelėmis išpjauti figūras, o paskui jas papuošti konditeriniu švirkštu. Jei į šią veiklą įtrauksite vaikus, jie bus sužavėti.
Žingsnis 1
1 puodelį cukraus suberkite į nelimpančią keptuvę, užpilkite šiltu vandeniu, įpilkite citrinos sulčių. Išmaišykite, užvirinkite ir virkite 4-5 minutes.
Žingsnis 2
Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, suberkite 0,5 puodelio cukraus, druską, kiaušinių trynius, kakavą ir maltą imbierą. Kruopščiai išmaišykite. Kai cukraus sirupas įgaus tamsiai rudą spalvą, iš karto supilkite jį ant sviesto ir trynių, visą laiką maišydami. Tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių. Tada iškočiokite 0,8-1 cm storio sluoksniu ir supjaustykite kvadratėliais. Dėkite juos ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Žingsnis 4
Kol sausainiai kepa orkaitėje, paruoškite baltymų glajų. 1 kiaušinio baltymą sumaišykite su milteliniu cukrumi ir 3-5 min. plakite mikseriu. Atvėsusius sausainius aptepkite glajumi ir leiskite jam išdžiūti.
Kategorijos