Indas iš pergamento pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Indas iš pergamento

Rusijoje nuo seno garsėja lydekų patiekalai! Ši žuvis turi nedaug kaulų, o tinkamai paruošta ji būna labai minkšta. Žuvį galima kepti, virti, bet geriausia ją kepti! Taip išsaugosite visus makro- ir mikroelementus, kuriais ji labai turtinga! Tai daug nepakeičiamųjų aminorūgščių ir vitaminų! Įdėkite keletą laimo skiltelių, kad būtų šiek tiek rūgštesnė, ir pipirų bei česnakų, kad būtų aštresnė. Kepdami lydekos filė pergamente, turėsite sultingą ir švelnų patiekalą pietų stalui!
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Indas iš pergamento Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės supjaustykite laimą apskritimais. Tada sutarkuokite česnaką ir smulkiai supjaustykite krapus.

Žingsnis 2

Indas iš pergamento Žingsnis 2
Pergamentą padėkite ant švaraus kepimo indo. Į lėkštės vidurį sudėkite lydekų filė ir patepkite augaliniu aliejumi. Žuvį pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Ant filė tolygiai paskleiskite tarkuotą česnaką, pabarstykite žolelėmis ir ant viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytą laimą.

Žingsnis 3

Indas iš pergamento Žingsnis 3
Kepimo indą užsandarinkite pergamentu. Suvyniokite lydekų filė į lakštą ir užklijuokite iš visų pusių. Pergamentą pradurkite dviejose vietose.

Žingsnis 4

Indas iš pergamento Žingsnis 4
Kepkite žuvį iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Po šio laiko išimkite formą iš orkaitės ir atsargiai atidarykite pergamentą. Palikite indą 5 minutėms pailsėti.

Žingsnis 5

Indas iš pergamento Žingsnis 5
Indas pergamente su kalkėmis, česnakais ir prieskoniais paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos