Publikavimo data: 2024-06-12
Indas iš pergamento
Rusijoje nuo seno garsėja lydekų patiekalai! Ši žuvis turi nedaug kaulų, o tinkamai paruošta ji būna labai minkšta. Žuvį galima kepti, virti, bet geriausia ją kepti! Taip išsaugosite visus makro- ir mikroelementus, kuriais ji labai turtinga! Tai daug nepakeičiamųjų aminorūgščių ir vitaminų! Įdėkite keletą laimo skiltelių, kad būtų šiek tiek rūgštesnė, ir pipirų bei česnakų, kad būtų aštresnė. Kepdami lydekos filė pergamente, turėsite sultingą ir švelnų patiekalą pietų stalui!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės supjaustykite laimą apskritimais. Tada sutarkuokite česnaką ir smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 2
Pergamentą padėkite ant švaraus kepimo indo. Į lėkštės vidurį sudėkite lydekų filė ir patepkite augaliniu aliejumi. Žuvį pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Ant filė tolygiai paskleiskite tarkuotą česnaką, pabarstykite žolelėmis ir ant viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytą laimą.
Žingsnis 3
Kepimo indą užsandarinkite pergamentu. Suvyniokite lydekų filė į lakštą ir užklijuokite iš visų pusių. Pergamentą pradurkite dviejose vietose.
Žingsnis 4
Kepkite žuvį iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Po šio laiko išimkite formą iš orkaitės ir atsargiai atidarykite pergamentą. Palikite indą 5 minutėms pailsėti.
Žingsnis 5
Indas pergamente su kalkėmis, česnakais ir prieskoniais paruoštas!
Kategorijos