Publikavimo data: 2024-06-12
Indas pergamente su aitriosiomis paprikomis.
Lydekos pasižymi švelnia balta mėsa ir mažu kaulų kiekiu. Ją galima gaminti įvairiais būdais: kepti, troškinti, kepti arba virti sriubą. Tačiau geriau, žinoma, tiesiog iškepti lydekos filė su nedideliu kiekiu prieskonių. Taip galėsite mėgautis jos skoniu ir tekstūra. Lydekos kepimas pergamente su citrina ir aitriosiomis paprikomis. Žuvis įgaus citrusinių vaisių aromatą, lengvą rūgštelę ir aitriosios paprikos aštrumą. Rezultatas - paprastas ir rafinuotas patiekalas.
Žingsnis 1
Supjaustykite kelias plonas citrinos skilteles. Aitriąsias paprikas perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Į nedidelį dubenėlį sudėkite zandrų filė ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Žuvį pagardinkite druska ir pipirais ir sudėkite aitriosios paprikos žiedus. Citrinos skilteles lengvai sutrinkite ir gautomis sultimis apšlakstykite žuvį. Citrinos griežinėlius sudėkite į dubenį su zandru. Viską atsargiai sumaišykite rankomis, kad druska, pipirai, citrinos sultys, aliejus ir aitriosios paprikos tolygiai pasiskirstytų ant žuvies. Palikite starkius pailsėti 5-10 minučių.
Žingsnis 3
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite į jį lydekas. Ant filė užberkite aitriosios paprikos ir citrinos.
Žingsnis 4
Uždenkite žuvį kepimo pergamentu ir siųskite į orkaitę kepti 20 minučių 200 °C temperatūroje. Priklausomai nuo orkaitės galingumo, gali prireikti šiek tiek mažiau arba daugiau laiko.
Žingsnis 5
Iškeptas lydekas sudėkite ant šviežių salotų lapų. Gero apetito!
Kategorijos