Publikavimo data: 2024-05-19
Iškepti pyragai
Jei mėgstate sultingus, skanius, saldžius kulichi su daugybe sultenių ir riešutų, šis receptas kaip tik jums. Palyginti su įprastais kepiniais, tokie gaminiai yra maistingesni ir lėčiau genda. Saldžiųjų kulichų Velykoms receptas reikalauja nemažai laiko. Svarbiausia ruošiant yra raugas, dėl kurio velykinis kepinys tampa purus ir minkštas. Iš 1 kilogramo miltų gaminami trys vidutinio dydžio kuličai.
Žingsnis 1
Padarykite oparą. Pieną pašildykite, jis turi būti šiek tiek šiltas. Supilkite mieles ir pusę miltų. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Tai užtruks 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinių mišinį. Atskirkite trynius nuo baltymų. Išplakite trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išplakite baltymus iki piko.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą kuličams. Į pakilusią tešlą įberkite druskos, kiaušinio trynio ir cukraus mišinio bei ištirpinto sviesto. Gerai išmaišykite. Įmaišykite išplaktus baltymus ir likusius miltus. Išmaišykite. Tešla turi būti blynų konsistencijos.
Žingsnis 4
Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą taip, kad ji atsiplėštų nuo rankų ir dubens sienelių. Kuo geriau išminkyta tešla, tuo pūstesni bus pyragėliai. Jei turite kombainą su tešlai skirtu priedėliu, gerai, nes šis procesas reikalauja daug darbo. Kad būtų lengviau minkyti rankomis, patepkite jas augaliniu aliejumi. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 2 valandas. Tešla turėtų padvigubėti.
Žingsnis 5
Sudėkite įdarą. Kai tešla pakils, sudėkite sultenes, riešutus, cukruotus vaisius ir citrinos žievelę. Gerai išminkykite, kad įdaras tolygiai pasiskirstytų.
Žingsnis 6
Tešlą paskirstykite į formeles. Tam paimkite kepimo formeles, šiek tiek patepkite vidų aliejumi ir pripildykite jas iki 1/3 tešlos. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti karštyje. Kai tešla pakils iki 3/4 formos aukščio, galite siųsti į orkaitę.
Žingsnis 7
Iškepkite pyragus. Formas pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 minučių. Išimkite paruoštus pyragaičius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.
Kategorijos