Publikavimo data: 2025-08-17
Iškilmingi uogų keksiukai
Keksiukai yra puikus porcijinis desertas šventiniam stalui. Jie atrodo labai spalvingi. Į tešlą galima įmaišyti sezoninių arba šaldytų uogų: juodųjų serbentų, spanguolių, vyšnių, aviečių, braškių. Papuošti kremu ant viršaus jie tampa nuostabiais miniatiūriniais šedevrais.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų, vanilę ir plakite mikseriu, kol masė taps puri, oro ir šviesios spalvos. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno kruopščiai išmaišydami. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos, persijokite per sietelį ir suberkite į kiaušinių ir sviesto masę. Maišykite mikseriu nedideliu greičiu iki vientisos masės. Supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Uogas sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu miltų ir įmaišykite į tešlą. Pripildykite formeles iki ⅔ tešlos. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Supilkite vandenį į ąsotį ir suberkite cukrų. Maišydami užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės, cukrus turi visiškai ištirpti. Apšlakstykite karštus kepinius sirupu, sudėkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
Žingsnis 4
Dubenyje vidutinio greičio mikseriu išsukite sviestą, suberkite cukraus pudrą, vanilę ir toliau plakite apie 7-8 minutes, kol taps lengvas ir purus, sudėkite varškę ir maišykite dar porą minučių. Perkelkite į konditerinį maišelį su antgaliu ir vamzdeliu užtepkite ant kepimo dangtelių.
Kategorijos