Publikavimo data: 2024-05-01
Ispaniškas desertas churros.
Ispaniškąjį gerai žinomų keksiukų analogą dievina visi, kurie kada nors jų paragavo. Pirmiausia - patys ispanai. Pasak vienos legendos, šias saldžias bandeles sugalvojo aukštai kalnuose avis ganantys piemenys, kuriems reikėjo paprasto, skanaus ir maistingo patiekalo. Keksiukus jie kepė aliejuje didžiulėse keptuvėse ant atviros ugnies. Šią legendą patvirtina faktas, kad Pirėnų pusiasalyje populiari avių veislė vadinama Navajo-Churro, o jų ragai labai panašūs į Churros.
Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlą. Dubenyje sumaišykite vandenį, cukrų, sviestą ir druską. Pastatykite dubenį ant vidutinės ugnies. Tešlą reikia nuolat maišyti. Kai sviestas ištirps, į tešlą suberkite miltus. Po 3 minučių, kai tešla taps vientisa, nukelkite dubenį nuo ugnies ir palikite tešlą 5 minutėms atvėsti.
Žingsnis 2
Tešlą iškepkite iki kepimo pabaigos. Po vieną į tešlą įmuškite kiaušinius. Minkykite tešlą iki vientisos masės. Įdėkite tešlą į konditerinį maišelį.
Žingsnis 3
Iškepkite churros. Į įkaitintą aliejų konditeriniu maišeliu įpilkite 5-10 cm ilgio tešlos juostelių. Kepkite churros, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Kategorijos