Publikavimo data: 2024-05-26
Įspūdingas pistacijų ledų tortas
Ne veltui pistacijos vadinamos raktu nuo visų ligų. Jose yra visų organizmui reikalingų pagrindinių elementų, įskaitant cholesterolio kiekį kraujyje mažinančius elementus. Todėl populiarūs ir patiekalai su šiais riešutais. Pateikiamas pistacijų ledų tortas yra vienas iš jų. Šiuo atveju juos atverti padeda grietinėlė, citrina, brendis. Tortas gaunasi sodraus skonio ir skanus. Toks tortas visada reprezentatyviai atrodys ant šventinio, gimtadienio stalo.
Žingsnis 1
Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakite iki standumo. Baigiant plakti, supilkite 1 šaukštelį citrinos sulčių. Ant pergamento padarykite apskritimą ir švirkštu su dideliu žvaigždės formos antgaliu užpildykite jį išplaktu biskvitu, pradėdami nuo centro. Taip pagaminsite dvi pluteles. Dėkite juos į 70-80 laipsnių temperatūros orkaitę 2-3 valandoms.
Žingsnis 2
Pistacijas lengvai susmulkinkite. 80 g jų įmaišykite į kremą, o 50 g - papuošimui. Į vandens vonelę nuolat maišydami įmuškite 4 kiaušinius. Suberkite cukrų ir vaniliną. Kai susidarys putos ir cukrus ištirps, nukelkite nuo ugnies. Į juos supilkite brendį.
Žingsnis 3
Atskirai išplakite grietinėlę iki standžių putų ir sumaišykite ją su kiaušiniais bei pistacijomis. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Formą su nuimamais šonais išklokite maistine plėvele ir ant dugno padėkite vieną iš biskvito pyragų. Ant viršaus supilkite ledus. Ant viršaus dėkite antrąjį pyragą, šiek tiek paskandindami jį leduose. Dėkite į šaldiklį 5 valandoms arba per naktį.
Kategorijos