Įspūdingas pyragas su lengvu moliūgų ir rikotos įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-15

Įspūdingas pyragas su lengvu moliūgų ir rikotos įdaru

Moliūgas yra vienas sveikiausių maisto produktų, tačiau dėl ryškiaspalvio minkštimo jis labai patrauklus. Kartu su sniego baltumo sūriu, esančiu švelnaus pyrago įdare, ši ryški spalva atrodo ypač elegantiškai. Šio pyrago gaminimas yra labai įdomus ir visai nesudėtingas procesas, jam nereikia sudėtingos virtuvės įrangos ar įmantrių maisto ruošimo būdų. Rezultatas - burnoje tirpstantis pyragas, įdarytas traškia, smėlėta tešla, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas dėl rikotoje esančių moliūgų vitaminų ir baltymų.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
202 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įspūdingas pyragas su lengvu moliūgų ir rikotos įdaru Žingsnis 1
Suvyniokite moliūgą į foliją, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 1 valandą. Kol moliūgas kepa, paruoškite sausainių tešlą - suminkštintą sviestą, cukrų ir 1 kiaušinį išmaišykite iki vientisos masės, suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tešlą tiesiai dubenyje.

Žingsnis 2

Įspūdingas pyragas su lengvu moliūgų ir rikotos įdaru Žingsnis 2
Padėkite tešlą ant pergamento ir rankomis išlyginkite į apskritimą, kurio skersmuo yra pora centimetrų didesnis už formos skersmenį. Į formą įdėkite tešlos lakštą ir įdėkite formą į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Įspūdingas pyragas su lengvu moliūgų ir rikotos įdaru Žingsnis 3
Paruoškite priedus. Iškeptą moliūgą šiek tiek atvėsinkite, šaukštu išskobkite minkštimą į dubenį ir susmulkinkite iki tyrės. Įmaišykite 2 kiaušinių trynius, 2 valgomuosius šaukštus krakmolo, 50 g cukraus (¼ paruošto kiekio) ir atidėkite į šalį. Baltajam įdarui kitame dubenyje sumaišykite rikotą, 2 trynius, 2 valgomuosius šaukštus krakmolo, 50 g cukraus ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 4

Įspūdingas pyragas su lengvu moliūgų ir rikotos įdaru Žingsnis 4
Baltymus plakite mikseriu dideliu greičiu, kol taps standūs ir pastovūs. Pusę išplaktų baltymų supilkite į dubenį su moliūgų įdaru ir pusę į dubenį su rikotos įdaru. Švelniai išmaišykite šaukštu, kad putos nenukristų ir kepant įdaras išliktų orus.

Žingsnis 5

Įspūdingas pyragas su lengvu moliūgų ir rikotos įdaru Žingsnis 5
Išimkite iš šaldytuvo tešlos skardą ir į skardos vidurį dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro, pakaitomis oranžinį ir baltą. Taip visiškai paskirstykite abu įdarus ir pašaukite pyragą į orkaitę. Kepkite 30 minučių 180 ºC temperatūroje, tada sumažinkite kaitrą iki 150 ºC ir kepkite dar 30 minučių. Baigę kepti, išjunkite orkaitę ir palikite pyragą orkaitėje dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos