Publikavimo data: 2024-10-15
Įspūdingas pyragas su lengvu moliūgų ir rikotos įdaru
Moliūgas yra vienas sveikiausių maisto produktų, tačiau dėl ryškiaspalvio minkštimo jis labai patrauklus. Kartu su sniego baltumo sūriu, esančiu švelnaus pyrago įdare, ši ryški spalva atrodo ypač elegantiškai. Šio pyrago gaminimas yra labai įdomus ir visai nesudėtingas procesas, jam nereikia sudėtingos virtuvės įrangos ar įmantrių maisto ruošimo būdų. Rezultatas - burnoje tirpstantis pyragas, įdarytas traškia, smėlėta tešla, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas dėl rikotoje esančių moliūgų vitaminų ir baltymų.
Žingsnis 1
Suvyniokite moliūgą į foliją, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 1 valandą. Kol moliūgas kepa, paruoškite sausainių tešlą - suminkštintą sviestą, cukrų ir 1 kiaušinį išmaišykite iki vientisos masės, suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tešlą tiesiai dubenyje.
Žingsnis 2
Padėkite tešlą ant pergamento ir rankomis išlyginkite į apskritimą, kurio skersmuo yra pora centimetrų didesnis už formos skersmenį. Į formą įdėkite tešlos lakštą ir įdėkite formą į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite priedus. Iškeptą moliūgą šiek tiek atvėsinkite, šaukštu išskobkite minkštimą į dubenį ir susmulkinkite iki tyrės. Įmaišykite 2 kiaušinių trynius, 2 valgomuosius šaukštus krakmolo, 50 g cukraus (¼ paruošto kiekio) ir atidėkite į šalį. Baltajam įdarui kitame dubenyje sumaišykite rikotą, 2 trynius, 2 valgomuosius šaukštus krakmolo, 50 g cukraus ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 4
Baltymus plakite mikseriu dideliu greičiu, kol taps standūs ir pastovūs. Pusę išplaktų baltymų supilkite į dubenį su moliūgų įdaru ir pusę į dubenį su rikotos įdaru. Švelniai išmaišykite šaukštu, kad putos nenukristų ir kepant įdaras išliktų orus.
Žingsnis 5
Išimkite iš šaldytuvo tešlos skardą ir į skardos vidurį dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro, pakaitomis oranžinį ir baltą. Taip visiškai paskirstykite abu įdarus ir pašaukite pyragą į orkaitę. Kepkite 30 minučių 180 ºC temperatūroje, tada sumažinkite kaitrą iki 150 ºC ir kepkite dar 30 minučių. Baigę kepti, išjunkite orkaitę ir palikite pyragą orkaitėje dar 15 minučių.
Kategorijos