Publikavimo data: 2025-08-17
Įspūdingas užkandis iš blynų ir lašišos
Blynai yra ne tik tradicinis, bet ir universalus rusų virtuvės patiekalas. Kulinarai juos ruošia kaip atskirą užkandį, taip pat su saldžiais ir sūriais įdarais, deda į salotas, įdeda į paukštienos skerdeną. Šiuo atveju blynams labai tinka grietinėlės sūris ir lašiša. Patiekalas gaunasi švelnios tekstūros, švelnaus kreminio skonio ir labai padorios išvaizdos. Jis gali papuošti bet kokį stalą, taip pat ir šventinį.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir gerai išplakite plaktuvu. Tada supilkite pieną, suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi. Supilkite po samtį tešlos, kad ji pasiskirstytų po keptuvę. Kepkite blynus, kol jie paruduos.
Žingsnis 3
Sudėkite blynus ant paviršiaus taip, kad kraštai persidengtų. Aptepkite varškės sūriu ir sudėkite juostelėmis supjaustytą žuvį. Susukite juos į ritinį. Prieš patiekdami 30 minučių palaikykite šaldytuve.
Kategorijos