Publikavimo data: 2024-10-21
Išskirtinė grietinėlėje ir česnakuose troškinta lašiša
Švelni lašiša pelnytai laikoma išrankiausių gurmanų dėmesio verta žuvimi. Dėl sveikųjų riebalų rūgščių, vitaminų ir mikroelementų (jodo, kobalto, vario, fosforo) kiekio lašiša tampa dar patrauklesnė vartoti. Norint gauti švelnų ir sultingą patiekalą, nereikia ieškoti sudėtingų receptų ir gaminimo būdų - gero restorano skonio vertą patiekalą galima lengvai paruošti namuose, įdedant mažiausiai pastangų. Švelnus česnakinio grietinėlės padažo skonis papildo lašišos skonį ir jo netrikdo.
Žingsnis 1
Į dubenį su supjaustyta lašiša supilkite citrinos sultis, įberkite druskos ir pipirų, atsargiai išmaišykite ir palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite storadugnę keptuvę, supilkite alyvuogių aliejų ir vienu sluoksniu sudėkite marinuotą žuvį. Kepkite ant didelės ugnies apie 2 minutes.
Žingsnis 3
Kol žuvis kepa, pašildykite grietinėlę, sudėkite smulkintą česnaką ir gerai išmaišykite. Užpilkite žuvies gabalėlius česnakiniu kremu, suberkite karį, uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 5 minutes. Išjunkite ugnį, pabarstykite žuvį žolelėmis ir palikite dar 5 min.
Kategorijos