Publikavimo data: 2024-06-16
Išskirtinė skumbrė baltajame vyne
Išskirtinė skumbrė baltajame vyne - tai receptas, kuris tiesiogine prasme pakeičia kiekvieno jo paragavusio žmogaus pasaulėžiūrą. Su vynu ir daržovėmis ruošta žuvis tampa švelni ir tiesiog tirpsta burnoje, o prie jos pridėtos daržovės papildo skonio puokštę baigiamosiomis natomis, paversdamos patiekalą tikru meno kūriniu.
Žingsnis 1
Išvalytą žuvį iš vidaus ir iš išorės įtrinkite druska, stengdamiesi nepalikti laisvų vietų, pabarstykite prieskoniais, į vidų įdėkite lauro lapą ir palikite šiek tiek pastovėti.
Žingsnis 2
Kol žuvis sūdyta, morkas supjaustykite apskritimais, o svogūnus - pusžiedžiais. Kiekvieną česnako skiltelę perpjaukite skersai per pusę. Pusę citrinos supjaustykite ne per plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą žuviai. Sumaišykite vyną, augalinį aliejų ir pusės citrinos sultis. Žuvį sudėkite į kepimo formą ir iš visų pusių apdėkite daržovėmis. Žuvį užpilkite padažu.
Žingsnis 4
Įdėkite formą su žuvimi į 180 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Po ketvirčio valandos skumbrę išimkite iš orkaitės, užpilkite sultimis ir įdėkite atgal dar 20 minučių.
Kategorijos