Išskirtinė skumbrė baltajame vyne pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Išskirtinė skumbrė baltajame vyne

Išskirtinė skumbrė baltajame vyne - tai receptas, kuris tiesiogine prasme pakeičia kiekvieno jo paragavusio žmogaus pasaulėžiūrą. Su vynu ir daržovėmis ruošta žuvis tampa švelni ir tiesiog tirpsta burnoje, o prie jos pridėtos daržovės papildo skonio puokštę baigiamosiomis natomis, paversdamos patiekalą tikru meno kūriniu.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
164 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Išskirtinė skumbrė baltajame vyne Žingsnis 1
Išvalytą žuvį iš vidaus ir iš išorės įtrinkite druska, stengdamiesi nepalikti laisvų vietų, pabarstykite prieskoniais, į vidų įdėkite lauro lapą ir palikite šiek tiek pastovėti.

Žingsnis 2

Išskirtinė skumbrė baltajame vyne Žingsnis 2
Kol žuvis sūdyta, morkas supjaustykite apskritimais, o svogūnus - pusžiedžiais. Kiekvieną česnako skiltelę perpjaukite skersai per pusę. Pusę citrinos supjaustykite ne per plonais griežinėliais.

Žingsnis 3

Išskirtinė skumbrė baltajame vyne Žingsnis 3
Paruoškite marinatą žuviai. Sumaišykite vyną, augalinį aliejų ir pusės citrinos sultis. Žuvį sudėkite į kepimo formą ir iš visų pusių apdėkite daržovėmis. Žuvį užpilkite padažu.

Žingsnis 4

Išskirtinė skumbrė baltajame vyne Žingsnis 4
Įdėkite formą su žuvimi į 180 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Po ketvirčio valandos skumbrę išimkite iš orkaitės, užpilkite sultimis ir įdėkite atgal dar 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos