Publikavimo data: 2025-08-17
Išskirtiniai keksiukai su mėlynių įdaru
Išskirtiniai keksiukai su mėlynių įdaru - tai išskirtinis desertas, kuris atrodo labai gražiai ir žavi subtiliu skoniu. Dėl tinkamų tešlos proporcijų desertas gaunasi erdvus ir subtilios struktūros. Iš grietinėlės ir varškės bei cukraus pudros pagamintas kremas gaunamas labai švelnus ir oro bei malonaus kreminio skonio. Mėlynių įdaras suteikia desertui pikantišką saldžiarūgštį skonį.
Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą ir cukrų sudėkite į mikserio dubenį ir plakite mikseriu. Tada į dubenį įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite iki vientisos ir purios masės.
Žingsnis 2
Į sviesto ir kiaušinių masę supilkite pieną, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Kruopščiai išmaišykite. Į tešlą įtarkuokite citrinos žievelę ir sudėkite cukruotus vaisius.
Žingsnis 3
Į keksiukų formeles įdėkite popierinius krepšelius ir iki trijų ketvirtadalių užpildykite juos tešla. Dėkite keksiukus į 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-35 minutes, kol iškeps. Patikrinkite tešlą iešmeliu arba dantų krapštuku.
Žingsnis 4
Kol keksiukai kepa, paruoškite uogų įdarą. Sudėkite mėlynes į puodą, suberkite krakmolą ir cukrų, pastatykite puodą ant ugnies ir 2-3 min. virkite uogas ant silpnos ugnies, vis pamaišydami. Išjunkite ugnį ir įberkite mėlynių. Atvėsusiuose keksiukuose padarykite duobutę ir užpildykite mėlynių įdaru.
Žingsnis 5
Paruoškite grietinėlę. Giliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinėlę ir cukraus pudrą. Visus ingredientus išplakite mikseriu iki vientisos masės. Sudėkite kremą į konditerinį maišelį ir išspauskite jį ant keksiukų, suformuodami gražų tūrinį kremo dangtelį.
Kategorijos