Publikavimo data: 2025-08-18
Išskirtinis juodojo miško pyragas su vyšniomis
Šis klasikinis vokiškas desertas pažįstamas visame pasaulyje. Jo pavadinimas yra "Black Forest" ir verčiamas kaip "juodasis miškas". Šokoladinės plutos su sniego baltumo sviesto kremu ir vyšnių sluoksniu yra pagrindiniai šio torto bruožai. Dėl juodos, baltos ir raudonos spalvų derinio jis ne tik labai įspūdingas ir puošnus, bet ir nuostabaus skonio, o jį paruošti gana lengva, nepaisant kelių procesų ir laiko sąnaudų.
Žingsnis 1
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Kiaušinių trynius plakite su puse cukraus, kol masė padidės, baltymus - su kita puse, kol susidarys standžios viršūnės. Trečdalį baltymų supilkite į trynius ir išmaišykite. Dalimis suberkite miltus ir kakavą, išmaišykite ir atsargiai įmaišykite likusį baltymų mišinį. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą formą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
Žingsnis 2
Atvėsinkite sausainius apverstoje formoje ant grotelių. Tada išimkite iš formos, uždenkite maistine plėvele ir palikite vėsioje vietoje 4-8 valandoms. Supjaustykite į 2-3 pyragėlius, prieš tai nupjovę viršų (trupiniams).
Žingsnis 3
Šaldytas vyšnias sudėkite į puodą ir užpilkite cukrumi. Kai jos pradės leisti sultis, virkite 3-4 minutes. Nusunkite sultis. Į vyšnias supilkite vandeniu atskiestą krakmolą ir virkite, kol sutirštės. Palikite atvėsti.
Žingsnis 4
Išmirkykite želatiną, tada ją pašildykite, supilkite virintą pieną ir atvėsinkite. Išplakite šaltą grietinėlę su cukraus pudra ir sumaišykite su želatina.
Žingsnis 5
Sudėkite pyragą į suskilusį žiedą. Apatinę pyrago dalį pamirkykite vyšnių sirupo ir brendžio mišinyje. Kremu padarykite apskritimo apvadą, į vidurį dėkite vyšnių įdarą, tada truputį kremo ir jį paskirstykite. Tą patį padarykite ir su antruoju tortu. Trečiąjį pyragą pamirkykite, aptepkite kremu ir palikite per naktį.
Kategorijos