Publikavimo data: 2024-05-25
Išskirtinis pyragas su migdolų plutele
Šio išskirtinio skanėsto receptas mus pasiekė iš Prancūzijos, kur kepimui tradiciškai naudojami riešutų miltai. Tai ir yra neįprasto sodraus skonio, sultingumo ir ypatingos tekstūros paslaptis. Tokius pyragėlius galima laikyti šaldiklyje iki dviejų mėnesių, o atitirpinti jie nepraranda savo skonio. Be to, jie labai greitai išminksta, o tai labai patogu, jei reikia greitai paruošti pyragą.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį supilkite cukrų, suberkite vienos citrinos žievelę ir vanilės esenciją. Gerai išmaišykite. Ištirpinkite sviestą. Jį galite ištirpinti mikrobangų krosnelėje 10 sekundžių trukmės impulsais, po kiekvieno veiksmo pamaišydami. Leiskite šiek tiek atvėsti ir supilkite į dubenį su cukrumi ir žievele. Įmuškite 3 kiaušinius. Tada sudėkite sausus ingredientus: viso grūdo miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius. Galiausiai supilkite pieną. Viską maišykite iki vientisos masės nedideliu greičiu įjungę mikserį.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Paruoškite 2 žiedus: nustatykite 16-18 cm skersmenį, apačią apvyniokite folija. Padalykite tešlą per pusę ir supilkite į formeles. Kepkite 140 °C temperatūroje (viršuje ir apačioje be konvekcijos) apie 1 valandą. Kai pyragėliai bus paruošti, leiskite jiems šiek tiek atvėsti, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms, o geriausia - per naktį.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Prieš plakant dubenį, plaktuvą ir grietinėlę 10 minučių atšaldykite šaldiklyje. Išplakite grietinėlę. Pradėkite plakti mažu greičiu ir palaipsniui didinkite greitį. Plakite, kol susidarys tvirtos, pastovios putos. Sudėkite kreminį sūrį ir cukraus pudrą. Plakite iki vientisos ir purios masės.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Išimkite pyragus iš šaldytuvo. Aštriu peiliu perpjaukite išilgai į dvi dalis. Jei pyragas skuba, galite jį pamirkyti cukraus sirupe arba piene. Padėkite tortą ant lėkštės pjautine puse į viršų ir konditeriniu maišeliu užtepkite ant jo kremo. Išlyginkite jį konditerine mentele. Taip pat išdėliokite likusius pyragus ir aptepkite kremu. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Kategorijos