Išskirtinis pyragas su migdolų plutele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Išskirtinis pyragas su migdolų plutele

Šio išskirtinio skanėsto receptas mus pasiekė iš Prancūzijos, kur kepimui tradiciškai naudojami riešutų miltai. Tai ir yra neįprasto sodraus skonio, sultingumo ir ypatingos tekstūros paslaptis. Tokius pyragėlius galima laikyti šaldiklyje iki dviejų mėnesių, o atitirpinti jie nepraranda savo skonio. Be to, jie labai greitai išminksta, o tai labai patogu, jei reikia greitai paruošti pyragą.
Gaminimo laikas
600 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
340 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Išskirtinis pyragas su migdolų plutele Žingsnis 1
Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį supilkite cukrų, suberkite vienos citrinos žievelę ir vanilės esenciją. Gerai išmaišykite. Ištirpinkite sviestą. Jį galite ištirpinti mikrobangų krosnelėje 10 sekundžių trukmės impulsais, po kiekvieno veiksmo pamaišydami. Leiskite šiek tiek atvėsti ir supilkite į dubenį su cukrumi ir žievele. Įmuškite 3 kiaušinius. Tada sudėkite sausus ingredientus: viso grūdo miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius. Galiausiai supilkite pieną. Viską maišykite iki vientisos masės nedideliu greičiu įjungę mikserį.

Žingsnis 2

Išskirtinis pyragas su migdolų plutele Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Paruoškite 2 žiedus: nustatykite 16-18 cm skersmenį, apačią apvyniokite folija. Padalykite tešlą per pusę ir supilkite į formeles. Kepkite 140 °C temperatūroje (viršuje ir apačioje be konvekcijos) apie 1 valandą. Kai pyragėliai bus paruošti, leiskite jiems šiek tiek atvėsti, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms, o geriausia - per naktį.

Žingsnis 3

Išskirtinis pyragas su migdolų plutele Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Prieš plakant dubenį, plaktuvą ir grietinėlę 10 minučių atšaldykite šaldiklyje. Išplakite grietinėlę. Pradėkite plakti mažu greičiu ir palaipsniui didinkite greitį. Plakite, kol susidarys tvirtos, pastovios putos. Sudėkite kreminį sūrį ir cukraus pudrą. Plakite iki vientisos ir purios masės.

Žingsnis 4

Išskirtinis pyragas su migdolų plutele Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Išimkite pyragus iš šaldytuvo. Aštriu peiliu perpjaukite išilgai į dvi dalis. Jei pyragas skuba, galite jį pamirkyti cukraus sirupe arba piene. Padėkite tortą ant lėkštės pjautine puse į viršų ir konditeriniu maišeliu užtepkite ant jo kremo. Išlyginkite jį konditerine mentele. Taip pat išdėliokite likusius pyragus ir aptepkite kremu. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos