Publikavimo data: 2024-05-19
Itališka jūros gėrybių pica
Nėra nieko itališkesnio už picą. O pica su jūros gėrybėmis - tai atskira istorija, nes Viduržemio jūros regiono dieta tiesiog negali apsieiti be kalmarų, midijų, krevečių ir kitų jūros gyvių. Pagal klasikinį itališką receptą iškepta jūros gėrybių pica tikrai nenuvils savo skoniu ir pripildys namus kerinčios Viduržemio jūros regiono atmosferos.
Žingsnis 1
Paruoštus ingredientus išdėliokite ant darbinio paviršiaus taip, kad jie būtų lengvai pasiekiami. Jei turite ne kalmarų žiedus, o kalmarų skerdenas, nuplikykite jas verdančiu vandeniu, nuimkite plėvelę ir supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite dviejų rūšių miltus, tada kitame dubenyje sumaišykite medų, sausas mieles, vandenį, alyvuogių aliejų ir dar 1/3 puodelio miltų. Sumaišykite abiejų dubenų turinį ir suminkykite į oparą, palikite ją 20 minučių pastovėti. Tuo metu įkaitintoje keptuvėje su 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus pakepinkite česnaką, po minutės sudėkite kalmarus, krevetes ir midijas ir kepkite dar 2 minutes. Kai tešla apskrus, suberkite druską ir likusius miltus, suminkykite vientisą tešlą ir palikite pusantros valandos, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Išminkykite padvigubėjusią tešlą ir padalykite į dvi dalis. Kepimo skardas patepkite aliejumi ir sudėkite rutuliukus ant kepimo skardų, rankomis išminkykite juos į apskritimus arba į skardos formą, palikite pastovėti dar 45 minutes, tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 250 ℃. Pateptą picos pagrindą patepkite majonezu ir sudėkite ant jo jūros gėrybes, padarydami 1 cm įdubimą nuo krašto. Pabarstykite picą druska, pipirais ir žolelėmis ir kepkite 8 minutes, tada palikite 5 minutes pastovėti.
Kategorijos