Publikavimo data: 2024-05-20
Itališka tuno tortilija
Visame pasaulyje populiari itališka duona su įdaru vadinama tortilija. Ji tradiciškai gaminama iš kukurūzų ir kvietinių miltų. Tokių plokštainiukų paruošimas neužima daug laiko, juos pagaminti gali net pradedantysis. Įdaro sudedamąsias dalis galima papildyti arba pakeisti pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite persijotus kvietinius ir kukurūzų miltus, suberkite druską, sviestą, įpilkite šiek tiek vandens ir užminkykite tešlą. Padalykite tešlą į 3 dalis.
Žingsnis 2
Kiekvieną duonos riekelę iškočiokite ir sausai apkepkite ant vidutinės ugnies, ne daugiau kaip po 2 kartus iš kiekvienos pusės. Apšlakstykite tortilijas alyvuogių aliejumi, kad jos nebūtų per sausos.
Žingsnis 3
Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, pomidorus supjaustykite griežinėliais, alyvuoges susmulkinkite gabaliukais, nutarkuokite citrinos žievelę ir smulkiai sukapokite petražoles. Žuvies konservus sutrinkite šakute. Ant paruoštos plokštainio duonos dėkite salotų lapų, tada pagal pageidavimą - smulkinto svogūno, tuno filė, alyvuogių, pomidorų, citrinos žievelės ir petražolių žalumynų. Pagardinkite pagal skonį, apšlakstykite citrinos sultimis ir suvyniokite.
Kategorijos