Itališka tuno tortilija pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Itališka tuno tortilija

Visame pasaulyje populiari itališka duona su įdaru vadinama tortilija. Ji tradiciškai gaminama iš kukurūzų ir kvietinių miltų. Tokių plokštainiukų paruošimas neužima daug laiko, juos pagaminti gali net pradedantysis. Įdaro sudedamąsias dalis galima papildyti arba pakeisti pagal savo skonį.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Itališka tuno tortilija Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite persijotus kvietinius ir kukurūzų miltus, suberkite druską, sviestą, įpilkite šiek tiek vandens ir užminkykite tešlą. Padalykite tešlą į 3 dalis.

Žingsnis 2

Itališka tuno tortilija Žingsnis 2
Kiekvieną duonos riekelę iškočiokite ir sausai apkepkite ant vidutinės ugnies, ne daugiau kaip po 2 kartus iš kiekvienos pusės. Apšlakstykite tortilijas alyvuogių aliejumi, kad jos nebūtų per sausos.

Žingsnis 3

Itališka tuno tortilija Žingsnis 3
Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, pomidorus supjaustykite griežinėliais, alyvuoges susmulkinkite gabaliukais, nutarkuokite citrinos žievelę ir smulkiai sukapokite petražoles. Žuvies konservus sutrinkite šakute. Ant paruoštos plokštainio duonos dėkite salotų lapų, tada pagal pageidavimą - smulkinto svogūno, tuno filė, alyvuogių, pomidorų, citrinos žievelės ir petražolių žalumynų. Pagardinkite pagal skonį, apšlakstykite citrinos sultimis ir suvyniokite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos