Publikavimo data: 2025-08-17
Itališkas kalėdinis pyragas panettone.
"Panettone" - tai nuostabaus skonio keksas, tradiciškai gaminamas Italijoje per Kalėdas. Jo sudėtis labai panaši į vokiškojo Stollen sudėtį. Džiovinti vaisiai ir cukruoti vaisiai šiam keksui mirkomi aromatiniame alkoholyje, todėl įdaras būna nepaprastai skanus. Skonio desertui suteikia citrinų ir apelsinų žievelės. Panettone patiekiamas su karštu šokoladu, kava arba saldžiu vynu. Išbandykite!
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite oparą. Į didelį gilų dubenį supilkite 250 ml šilto pieno. Suberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus, 4 valgomuosius šaukštus miltų ir sausas mieles. Viską išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
Žingsnis 2
Kai tešla pakils, į ją įmuškite 3 kiaušinius, sudėkite suminkštintą sviestą, druską, likusį cukrų ir miltus. Viską maišykite mentele apie 10 minučių, kol gausis vientisa masė. Jei tešla šiek tiek skysta, įberkite dar šiek tiek miltų.
Žingsnis 3
Citrinos ir apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į tešlą.
Žingsnis 4
Į tešlą suberkite aromatizuotus cukruotus vaisius ir sultonus. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Kepimo formą ištepkite augaliniu (arba sviesto) aliejumi ir sudėkite į ją tešlą. Keksiukus pašaukite į orkaitę. Kepkite jį 50-60 minučių 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 6
Šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš formos. Papuoškite pyragą cukraus pudra. Gero apetito!
Kategorijos