Itališkas migdolų ir šokolado Caprese pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Itališkas migdolų ir šokolado Caprese pyragas

Kaip ir garsusis to paties pavadinimo itališkas patiekalas iš pomidorų, mocarelos sūrio ir bazilikų, "Caprese" pyragas kilęs iš Kaprio salos. Jo išskirtinumas tas, kad jis yra visiškai be miltų, vietoj jų naudojami malti migdolai. Dėl to jis yra neįprastos tekstūros: viduje minkštas ir švelnus, o išorėje traškus.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
440 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
33 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.91/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Itališkas migdolų ir šokolado Caprese pyragas Žingsnis 1
Paimkite nedidelį puodą ir jame ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir šokoladą, gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Itališkas migdolų ir šokolado Caprese pyragas Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Atskirame dubenyje mikseriu išplakite trynius ir cukrų, suberkite migdolų miltus ir kepimo miltelius ir plakite nedideliu greičiu. Tada supilkite šokoladą ir sviestą ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Itališkas migdolų ir šokolado Caprese pyragas Žingsnis 3
Kitame dubenyje plakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, kol susidarys standžios viršūnės. Į baltymus supilkite šokoladinę tešlą ir atsargiai iš viršaus į apačią išmaišykite visus ingredientus.

Žingsnis 4

Itališkas migdolų ir šokolado Caprese pyragas Žingsnis 4
Paimkite kepimo formą ir patepkite ją sviestu. Tada supilkite tešlą į formą ir kepkite 40-50 min. 170 °C temperatūros orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, pyragai, Naujųjų metų desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pyragai su varške, desertai su varške, desertai su grietine

Kategorijos