Publikavimo data: 2024-06-15
Itališkas migdolų ir šokolado Caprese pyragas
Kaip ir garsusis to paties pavadinimo itališkas patiekalas iš pomidorų, mocarelos sūrio ir bazilikų, "Caprese" pyragas kilęs iš Kaprio salos. Jo išskirtinumas tas, kad jis yra visiškai be miltų, vietoj jų naudojami malti migdolai. Dėl to jis yra neįprastos tekstūros: viduje minkštas ir švelnus, o išorėje traškus.
Žingsnis 1
Paimkite nedidelį puodą ir jame ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir šokoladą, gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Atskirame dubenyje mikseriu išplakite trynius ir cukrų, suberkite migdolų miltus ir kepimo miltelius ir plakite nedideliu greičiu. Tada supilkite šokoladą ir sviestą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kitame dubenyje plakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, kol susidarys standžios viršūnės. Į baltymus supilkite šokoladinę tešlą ir atsargiai iš viršaus į apačią išmaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo formą ir patepkite ją sviestu. Tada supilkite tešlą į formą ir kepkite 40-50 min. 170 °C temperatūros orkaitėje.
Kategorijos