Publikavimo data: 2024-04-28
Itališkas pyragas su feta, špinatais ir kiaušiniais
Neįprastas velykinis pyragas su staigmena - tai nesaldus itališkas pyragas su feta, špinatais, varške ir visu kiaušiniu viduryje. Pyragas gaunasi labai gražiai supjaustytas. Iškepkite kvapnų velykinį pyragą šventiniam stalui pagal mūsų receptą.
Žingsnis 1
Į persijotus miltus suberkite druską, įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinę, margariną ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir valandą palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 2
Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, suberkite špinatus ir dar porą minučių pakepinkite.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite varškę su feta sūriu ir grietine, pagal skonį pagardinkite prieskoniais, sudėkite špinatus, kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į dvi lygias dalis. Vieną iškočiokite plonu sluoksniu, paskleiskite jį ant formos, nupjaukite perteklinius kraštus ir kepkite po svarmeniu 180 °C temperatūroje 20-25 min.
Žingsnis 5
Į pyrago pagrindą supilkite grietinėlės įdarą, per kraštus paskleiskite sveikus kietai virtus kiaušinius.
Žingsnis 6
Antrąjį tešlos gabalą iškočiokite ant formos ir juo uždenkite pyragą, kruopščiai sutvirtindami kraštus. Pyrago paviršių patepkite ištirpintu margarinu, padarykite kelis įpjovimus ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
Kategorijos