Itališki rikotos kanoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Itališki rikotos kanoliai

Cannoli - itališkas desertas, kilęs iš Sicilijos salos. Tai traškūs vamzdeliai iš vaflinės tešlos, kepti ir pripildyti švelniu kremo įdaru. Be grietinėlės, į vidų dedama riešutų, cukruotų vaisių, šokolado ir daug kitų dalykų. Dėl įdarų įvairovės yra labai daug cannoli receptų. Kiekviena Sicilijos šeima juos gamina savaip. Siūlome jums gaminti cannoli su rikotos sūriu ir pistacijomis. Patiekalas nepaprastai skanus: traški tešla ir minkštas, švelnus įdaras.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
476 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
42 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.85/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 1
Į gilų dubenį persijokite 300 g miltų. Suberkite kakavos miltelius, cukranendrių cukrų ir druską. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 2
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, du vištų kiaušinius ir "Marsala". Vynas suteiks tešlai ypatingą aromatą, skonį ir lengvą rūgštelę. Sumaišykite tešlą iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 3
Minkykite tešlą tol, kol ji atsiplėš nuo dubens sienelių. Iš tešlos suformuokite rutulį. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 4

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 4
Pabarstykite stalą miltais, padėkite ant jo tešlą ir iškočiokite iki 2 mm storio. Naudodami platų dubenį arba 10-15 cm skersmens metalinį žiedą, iš tešlos išpjaukite apskritimus. Kuo didesnis apskritimo skersmuo, tuo didesnis bus vamzdelis.

Žingsnis 5

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 5
Kiekvieną apskritimą perpjaukite per pusę į dvi lygias dalis.

Žingsnis 6

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 6
Naudodami specialius metalinius vamzdelius, susukite kankorėžius. Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, kad jie laikytųsi kartu. Leiskite vamzdeliams pailsėti apie 10 minučių, kad jie geriau suliptų ir kepdami neatsidarytų.

Žingsnis 7

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 7
Keptuvėje arba keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų iki 180-190 °C temperatūros. Kepkite kankorėžius 2 minutes, kol paruduos.

Žingsnis 8

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 8
Dėkite cannoli ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Kepdami kanoliai gali šiek tiek sulinkti - ne bėda, dėl to desertas nepablogės.

Žingsnis 9

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 9
Dabar paruoškite grietinėlę. Sumaišykite rikotą, cukraus pudrą ir citrinos žievelę. Viską išplakite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 10

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 10
Perpilkite paruoštą kremą į konditerinį maišelį ir įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.

Žingsnis 11

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 11
Susmulkinkite pistacijas. Jų prireiks papuošimui.

Žingsnis 12

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 12
Įdarykite cannoli kremu ir papuoškite pistacijų trupiniais.

Žingsnis 13

Itališki rikotos kanoliai Žingsnis 13
Kanolės su rikota jau paruoštos. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos