Cannoli - itališkas desertas, kilęs iš Sicilijos salos. Tai traškūs vamzdeliai iš vaflinės tešlos, kepti ir pripildyti švelniu kremo įdaru. Be grietinėlės, į vidų dedama riešutų, cukruotų vaisių, šokolado ir daug kitų dalykų. Dėl įdarų įvairovės yra labai daug cannoli receptų. Kiekviena Sicilijos šeima juos gamina savaip. Siūlome jums gaminti cannoli su rikotos sūriu ir pistacijomis. Patiekalas nepaprastai skanus: traški tešla ir minkštas, švelnus įdaras.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį persijokite 300 g miltų. Suberkite kakavos miltelius, cukranendrių cukrų ir druską. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, du vištų kiaušinius ir "Marsala". Vynas suteiks tešlai ypatingą aromatą, skonį ir lengvą rūgštelę. Sumaišykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Minkykite tešlą tol, kol ji atsiplėš nuo dubens sienelių. Iš tešlos suformuokite rutulį. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 4
Pabarstykite stalą miltais, padėkite ant jo tešlą ir iškočiokite iki 2 mm storio. Naudodami platų dubenį arba 10-15 cm skersmens metalinį žiedą, iš tešlos išpjaukite apskritimus. Kuo didesnis apskritimo skersmuo, tuo didesnis bus vamzdelis.
Žingsnis 5
Kiekvieną apskritimą perpjaukite per pusę į dvi lygias dalis.
Žingsnis 6
Naudodami specialius metalinius vamzdelius, susukite kankorėžius. Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, kad jie laikytųsi kartu. Leiskite vamzdeliams pailsėti apie 10 minučių, kad jie geriau suliptų ir kepdami neatsidarytų.
Žingsnis 7
Keptuvėje arba keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų iki 180-190 °C temperatūros. Kepkite kankorėžius 2 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 8
Dėkite cannoli ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Kepdami kanoliai gali šiek tiek sulinkti - ne bėda, dėl to desertas nepablogės.
Žingsnis 9
Dabar paruoškite grietinėlę. Sumaišykite rikotą, cukraus pudrą ir citrinos žievelę. Viską išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 10
Perpilkite paruoštą kremą į konditerinį maišelį ir įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Žingsnis 11
Susmulkinkite pistacijas. Jų prireiks papuošimui.
Žingsnis 12
Įdarykite cannoli kremu ir papuoškite pistacijų trupiniais.
Žingsnis 13
Kanolės su rikota jau paruoštos. Gero apetito!