Publikavimo data: 2024-09-16
Itališkose žolelėse keptas jūros ešerys
Kepta jūros žuvis yra skani ir sveika, nes joje gausu cinko, fosforo ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios būtinos tinkamam žmogaus širdies ir kraujagyslių sistemos funkcionavimui. Jūros žuvies patiekalai laikomi delikatesu ir patiekiami geriausiuose restoranuose. Tačiau žuvį galima skaniai pasigaminti ir patiems. Pabandykite ruošti jūros ešerius namuose, jiems tinka bet koks terminis apdorojimas. Taip pat šios žuvies privalumas yra labai švelni mėsa, kurioje ešerių beveik nėra smulkių kaulų ir ryškaus žuvies kvapo. Nusipirkti šviežią arba šaldytą šio delikateso skerdieną nėra sunku.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite žoleles ir sudėkite jas į dubenį. Supilkite alyvuogių aliejų, įberkite žiupsnelį pipirų ir saldžiosios paprikos. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną žiedais, bet jų neatskirkite.
Žingsnis 3
Uždenkite formą folija, sudėkite į ją svogūnų laiškus ir užpilkite žolelių ir aliejaus mišiniu. Kol orkaitė įkaista, palikite keptuvę kelioms minutėms, kad žuvis įsigertų žolelių ir svogūnų aromatų ir skonių. Nustatykite 200 laipsnių temperatūrą. Kepkite patiekalą 30 minučių.
Žingsnis 4
Iškeptus ešerius mentele atsargiai sudėkite į lėkštę, papuoškite šviežių žolelių šakele, pabarstykite paprikomis ir patiekite.
Kategorijos