Publikavimo data: 2025-08-20
Įvairiaspalviai citrinų ir kavos keksiukai
Jei jūsų šeima ir draugai mėgsta nepaprastus mažus keksiukus, šis receptas jiems patiks. Šio recepto pikantiškumas tas, kad vienoje kepinių porcijoje vienu metu dera citrinų ir kavos keksiukų skoniai. Pagal šį receptą reikia paruošti klasikinę keksiukų tešlą, tada į vieną dalį įmaišyti citrinos žievelės ir sulčių, o į kitą - stiprios kavos ir kakavos, o prieš kepant tešlą dėti į formeles pakaitomis iš citrinų ir kavos tešlos.
Žingsnis 1
Paruoškite dubenį tešlai, kuriame būtų lengva sumaišyti ingredientus. Į dubenį sudėkite suminkštintą sviestą, cukrų ir druską pagal skonį. Suplakite ingredientus mikseriu. Įdėkite 3 kiaušinius ir 1 kiaušinio trynį, dar kartą gerai išplakite.
Žingsnis 2
Supilkite pieną į dubenį ir dalimis suberkite persijotus kvietinius miltus ir sodą. Tešlą maišykite mikseriu nedideliu greičiu iki vientisos masės. Padalykite tešlą į 2 dalis. Į vieną dalį suberkite citrinos žievelę ir 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių, į kitą dalį supilkite stiprią kavą ir suberkite kakavą.
Žingsnis 3
Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi. Šaukštu šaukštu dėkite tešlą į formeles, pakaitomis dėliodami citrinų tešlą su kavos tešla. Dėkite keksiukus į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 °C temperatūroje 25-30 min.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Į puodą storu dugnu supilkite 100 g cukraus ir 30 ml vandens. Pastatykite puodą ant ugnies ir nuolat maišydami pavirkite sirupą 5 minutes. Išjunkite ugnį ir supilkite citrinos sultis. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių baltų viršūnių. Plona srovele supilkite sirupą į kiaušinių baltymus. Vėl plakite, kol mišinys visiškai atvės. Atvėsusius keksiukus aptepkite kremu naudodami konditerinį maišelį.
Kategorijos