Publikavimo data: 2025-08-19
Įvairiaspalviai imbieriniai sausainiai su prieskoniais ir baltyminiu glaistu
Imbieriniai sausainiai, kurių sudėtyje yra aštrių prieskonių, išsiskiria ne tik maloniu aromatu. Tokiame produkte - daugybė naudingų medžiagų, kurių jie suteikia. Vien cinamonas turi 13 vitaminų ir apie 10 mineralinių medžiagų. Be to, gvazdikėliuose yra glikozidų, oleanolio rūgšties, kariofileno, humuleno, taninų ir riebalinių medžiagų. Nepaisant tokių sausainių kaloringumo, jų sudėtį galima laikyti svarbių cheminių elementų lobynu.
Žingsnis 1
Į dubenį suberkite kepimo miltelius, po to - maltus gvazdikėlius. Į šiuos ingredientus suberkite džiovintą imbierą ir cinamoną. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Mišinį padalykite į dvi lygias dalis. Į vieną supilkite kakavą ir išmaišykite. Į abu dubenis po lygiai supilkite ištirpintą sviestą, išmaišykite ir po lygiai suberkite cukrų, miltus ir kiaušinius. Ant stalo pakaitomis išminkykite abi tešlas, tada kiekvieną suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Kiekvieną tešlą padalykite į 2-3 dalis. Iškočiokite juos ant pergamento ir išpjaukite bet kokias formas. Kepkite sausainius iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsusius baltymus su žiupsneliu druskos ir 30 g cukraus išplakite iki standžių viršūnių. Perpilkite mišinį į konditerinį maišelį ir vamzdeliu pagal skonį papuoškite. Viršų pabarstykite konditeriniais milteliais ir siųskite sausainius į 100 laipsnių temperatūros orkaitę 2 minutėms.
Kategorijos