Publikavimo data: 2024-05-25
Įvairiaspalviai koldūnai su glajumi ir pabarstukais
Jei žinote darbo su mieline tešla taisykles, nėra sunku pagaminti keksiukus. Tačiau gaminys išeina skanus, minkštas, su kepta plutele. Glazūra, kuria padengiamas jų viršus, padaro juos ne tik šventiškus ir linksmus, bet ir skanius. Viena vertus, nepatartina juos valgyti kasdien, tačiau kai kuriomis dienomis galite suteikti šeimai džiaugsmą valgyti koldūnus su puodeliu aromatizuotos arbatos.
Žingsnis 1
Dubenyje iš šilto pieno, cukraus ir mielių padarykite masę. Išmaišykite ir palikite 15 minučių. Kai ji pakils, suberkite miltus, druską ir kiaušinius. Minkykite tešlą bent 10 minučių, tada sudėkite sviestą ir minkykite dar 7 minutes. Palikite tešlą pakilti 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Pakilusią tešlą iškočiokite į sluoksnį. Dideliu dubenėliu išpjaukite didesnius apskritimus, o viduryje išpjaukite mažą apskritimą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Kepkite koldūnus iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Pašildykite grietinėlę, į ją įmaišykite šokoladą. Gerai išmaišykite.
Kategorijos