Publikavimo data: 2024-06-08
Jamie Oliverio keptas tunas
Džeimis Oliveris - anglų virėjas, restoranų kūrėjas, televizijos laidų vedėjas, maisto gaminimo namuose ir sveikos mitybos populiarintojas, savo karjerą pradėjęs XX a. 9-ojo dešimtmečio viduryje. Savo receptams šefas renkasi nebrangius ingredientus, kurie padeda paruošti įmantrius ir išskirtinius patiekalus, išleidžiant kuo mažiau pinigų ir laiko. Mėgstamiausia Oliverio virtuvė yra itališka, o keptų tunų receptas priklauso jai. Šis patiekalas turi svarbų privalumą - viską galima paruošti vienoje keptuvėje.
Žingsnis 1
Tuno kepsnius kepkite ant grotelių. Įkaitinkite grilio keptuvę ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Žuvį kepkite po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Tada išimkite iš keptuvės ir padėkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į keptuvę, kurioje kepė žuvis, įpilkite aliejaus. Pirmiausia sudėkite alyvuoges ir pakepinkite jas 1 minutę. Sudėkite pomidorus. Į keptuvę išspauskite pusės citrinos sultis. Maišydami kepkite ingredientus 1 minutę. Po to sudėkite bazilikus ir ančiuvius. Išspauskite kitos pusės citrinos sultis. Mišinį ant silpnos ugnies troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Žuvį troškinkite kartu su padažu. Į daržoves suberkite džiovintą raudonėlį, druską ir išmaišykite. Sudėkite tuno gabalėlius ant daržovių mišinio, uždenkite ir troškinkite dar 5 minutes.
Kategorijos