Publikavimo data: 2024-05-01
Japoniškas desertas mochi
Šio tradicinio japoniško deserto įdarai gali būti įvairūs. Pavyzdžiui, su uogų ar vaisių gabalėliais, jogurtu ir šokoladu - viskas priklauso nuo pageidavimų. Japonijoje šis patiekalas vadinamas seniausiu desertu. Tačiau anksčiau jis buvo prieinamas tik turtingiems žmonėms, nes jam paruošti reikėjo specialios rūšies ryžių, kurių auginama daug mažiau nei paprastų ryžių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Ryžius 20-30 min. virkite verdančiame vandenyje, tada nusausinkite ir perkelkite į atskirą dubenį. Įpilkite vandens ir ryžius susmulkinkite mikseriu iki tirštos masės. Tada suberkite cukraus pudrą ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragėlius. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Iš tešlos suformuokite nedidelius paplotėlius ir užpilkite juos ištirpintu šokoladu. Tada užspauskite kraštus ir padarykite tešlos kamuoliukus, kad šokoladas būtų viduje.
Kategorijos