Publikavimo data: 2024-06-08
Japoniškas pieno ir ryžių desertas
Šis stebuklingas saldus desertas nustebins ne tik savo skoniu ir netradicine išvaizda, bet ir konsistencija. Populiarus japoniškas pieniškų ryžių desertas - tai saldūs nedidelio dydžio saldainiai, pasižymintys neįprasta tekstūra. Saldumynai gaunasi ištempti, minkšti, neturi ryškaus skonio, skonis iš tolo primena rytietiškus saldumynus.
Žingsnis 1
Paimkite puodą storu dugnu ir supilkite į jį šiuos birius ingredientus: ryžių miltus, bulvių krakmolą, granuliuotą cukrų ir druską. Supilkite karvės pieną ir gerai išmaišykite visus būsimo japoniško deserto ingredientus.
Žingsnis 2
Pastatykite keptuvę ant ugnies ir pradėkite kaitinti maistą. Desertą virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami mediniu šaukštu. Neskubėkite. Palaipsniui masė pradės tirštėti ir rinktis ant puodo dugno, toliau maišykite būsimus pieno saldainius. Pastebėsite, kad masė bus ištepta ant viso puodo dugno, tačiau nesijaudinkite, tai normalu, o puodą vėliau lengvai išplausite.
Žingsnis 3
Mišinį pakaitinkite iki vientisos masės, t. y. kol visi ingredientai susijungs į vientisą gabalą. Mišinys turėtų nebelipti prie keptuvės sienelių. Kai tik tai įvyks, nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 4
Ryžių ir pieno mišinį sudėkite ant darbinio paviršiaus arba lėkštės. Tada patepkite mentele augaliniu aliejumi ir suformuokite stačiakampį. Formuokite desertą iš karto, greitais judesiais, kol mišinys minkštas ir su juo lengva dirbti, vėliau jis atvės ir sukietės.
Žingsnis 5
Naudodami konditerinę mentelę padalykite masę į 12 vienodų dalių, vieną padalykite išilgai, o 6 - skersai. Rankas patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir kiekvieną gabalėlį suformuokite į apvalią arba kvadratinę formą.
Kategorijos