Kreminis desertas su meringe, biskvitu ir bananais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-03

Kreminis desertas su meringe, biskvitu ir bananais receptas

Desertas su biskvitu - prancūziškas grožis, žavintis subtiliu plaktos grietinėlės su bezė saldumu ir visišku biskvito, bananų ir graikinių riešutų skonio derinio savarankiškumu.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
250 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
29 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 3.5/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreminis desertas su meringe, biskvitu ir bananais receptas Žingsnis 1
Išspauskite citrinos sultis. Nulupkite graikinius riešutus. Įkaitinkite orkaitę iki 100⁰C.

Žingsnis 2

Kreminis desertas su meringe, biskvitu ir bananais receptas Žingsnis 2
Pirmiausia paruoškite meringą. Atsargiai sudaužykite kiaušinius ir atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių. Jei į baltymus pateks net nedidelė dalis trynių, jie gali nepakilti.

Žingsnis 3

Kreminis desertas su meringe, biskvitu ir bananais receptas Žingsnis 3
Kiaušinių baltymus plakite mikseriu, kol susidarys standžios viršūnės. Supilkite citrinos sultis ir dar kartą suplakite.Plakite baltymus palaipsniui, pradėdami mažiausiu greičiu ir baigdami didžiausiu. Kuo šviežesni kiaušiniai, tuo sunkiau išplakti baltymus, skirtus bezė. Optimalus variantas - 3 dienų ar senesni kiaušiniai. Kiaušinius geriausia plakti švariame, šaltame stikliniame dubenyje.

Žingsnis 4

Kreminis desertas su meringe, biskvitu ir bananais receptas Žingsnis 4
Palaipsniui, nenustodami plakti, į baltymus įmaišykite 100 g cukraus.Vietoj cukraus naudokite cukraus pudrą ir įmaišykite palaipsniui, nedidelėmis porcijomis.

Žingsnis 5

Kreminis desertas su meringe, biskvitu ir bananais receptas Žingsnis 5
Kepimo skardos dugną išklokite kepimo pergamentu ir dalimis paskirstykite baltymų mišinį. Kepkite orkaitėje 1 valandą 100⁰C temperatūroje. Iškepus, atidarykite orkaitės dureles ir palikite bemielę atvėsti 30 min. Neatidarykite orkaitės, kol bemielė kepa: priešingu atveju dėl temperatūros svyravimų ji gali sutrūkinėti. Merė turi lengvai atsiskirti nuo pergamento.

Žingsnis 6

Kreminis desertas su meringe, biskvitu ir bananais receptas Žingsnis 6
Paruoškite deserto ingredientus. Susmulkinkite graikinius riešutus, sutrupinkite biskvitą ir atvėsusią bezė, bananą supjaustykite apskritimais.

Žingsnis 7

Kreminis desertas su meringe, biskvitu ir bananais receptas Žingsnis 7
Dabar dubenyje plakite grietinėlę, kol ji pasieks viršūnėles. Dalimis suberkite likusį cukrų ir vėl plakite.Šiame etape taip pat geriau naudoti ne cukrų, o cukraus pudrą.

Žingsnis 8

Kreminis desertas su meringe, biskvitu ir bananais receptas Žingsnis 8
Sudėkite ingredientus į desertines kremavimo formeles, pradėdami nuo plaktos grietinėlės, pakaitomis dėliodami kiekvieną sluoksnį: biskvitą, graikinius riešutus, mergeles, bananus ir viršutinį sluoksnį užbaigdami plakta grietinėle.

Žingsnis 9

Kreminis desertas su meringe, biskvitu ir bananais receptas Žingsnis 9
Kreminį desertą papuoškite graikiniais riešutais ir mėtos lapeliu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos