"Oreo" desertas - puikus prancūziškas desertas iš gausaus šokolado, švelnios plaktos grietinėlės ir bezė su graikiniais riešutais.
Žingsnis 1
Išspauskite citrinos sultis. Paruoškite ingredientus, kaip aprašyta recepte. Nulupkite graikinius riešutus. Įkaitinkite orkaitę iki 100⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Pirmiausia paruoškite meringą. Atsargiai sudaužykite kiaušinius ir atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių. Jei į baltymus pateks net nedidelė dalis trynių, jie gali nepakilti.
Žingsnis 3
Kiaušinių baltymus plakite mikseriu, kol susidarys standžios viršūnės. Supilkite citrinos sultis ir dar kartą suplakite.Plakite baltymus palaipsniui, pradėdami mažiausiu greičiu ir baigdami didžiausiu. Kuo šviežesni kiaušiniai, tuo sunkiau išplakti baltymus, skirtus bezė. Optimalus variantas - 3 dienų ar senesni kiaušiniai. Kiaušinius geriausia plakti švariame, šaltame stikliniame dubenyje.
Žingsnis 4
Į baltymus dalimis, nuolat plakdami, suberkite 100 g cukraus ir kakavą.Vietoj cukraus naudokite cukraus pudrą ir ją įmaišykite palaipsniui, nedidelėmis porcijomis.
Žingsnis 5
Kepimo skardos dugną išklokite kepimo pergamentu ir dalimis paskirstykite baltymų mišinį. Kepkite orkaitėje 1 valandą 100⁰C temperatūroje. Iškepus, atidarykite orkaitės dureles ir leiskite bemielėms atvėsti 30 min. Neatidarykite orkaitės, kol bemielės kepa: priešingu atveju jos gali sutrūkinėti dėl temperatūros svyravimų. Merė turi lengvai atsiskirti nuo pergamento.
Žingsnis 6
Paruoškite deserto ingredientus. Susmulkinkite graikinius riešutus, atsitiktinai supjaustykite "Oreo" sausainius, atvėsusią beėzę ir šokoladą.
Žingsnis 7
Dabar dubenyje plakite grietinėlę, kol ji pasieks viršūnėles. Dalimis suberkite likusį cukrų ir vėl plakite.Šiame etape taip pat geriau naudoti ne cukrų, o cukraus pudrą.
Žingsnis 8
Sudėkite ingredientus į deserto kremavimo formą, pradėdami nuo plaktos grietinėlės, pakaitomis su kiekvienu sluoksniu: graikiniai riešutai, bezė, sausainiai, šokoladas. Pradėkite nuo plaktos grietinėlės ir kaitaliokite su kiekvienu sekančiu sluoksniu. Paskutinį sluoksnį užbaigti grietinėle.
Žingsnis 9
Kreminį desertą papuoškite graikiniais riešutais, mėtos lapeliu ir kakavos milteliais.