Publikavimo data: 2025-08-17
Jautienos pudingas
Tradicinis pudingas - tai prieskoniais pagardinta mėsa, iškepta tešlos apvalkale. Tačiau pudingą galite gaminti tiesiog kepimo formoje ir jis bus toks pat skanus ir minkštas. Į iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite maltą mėsą. Juos sudaro milijonai mažyčių oro burbuliukų, kurie pavers faršą švelniu suflė.
Žingsnis 1
Puode užvirinkite vandenį, sudėkite į jį visą jautieną, svogūną ir morkas, įberkite druskos ir pipirų. Virkite ant silpnos ugnies 1-1,5 valandos. Kai mėsa bus paruošta, nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Atvėsusią jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Duoną sulaužykite gabalėliais ir supilkite pieną. Kai pienas visiškai įsigers, du kartus pertrinkite išmirkytą duoną ir mėsą per smulkiagrūdę mėsmalę.
Žingsnis 3
Į maltą mėsą sudėkite trynius, druską ir pipirus ir gerai išmaišykite. Gausite tirštą, sausą masę. Tada į ją įpilkite po vieną valgomąjį šaukštą pieno, kaskart gerai išmaišydami. Mišinys turėtų virsti minkšta, vientisa tyrele.
Žingsnis 4
Išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių viršūnių. Įmaišykite baltymus į mėsos tyrę. Iš pradžių įpilkite po kelis šaukštus ir energingai išmaišykite. Kai mišinys taps drėgnesnis, atsargiai po šaukštą įmaišykite baltymus.
Žingsnis 5
Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu. Paskleiskite mėsos mišinį ir išlyginkite. Viršų patepkite tirpstančiu sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite pudingą 20-25 min. Pudingas turėtų lengvai atsiskirti nuo formos šonų.
Kategorijos