Jautienos pudingas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Jautienos pudingas

Tradicinis pudingas - tai prieskoniais pagardinta mėsa, iškepta tešlos apvalkale. Tačiau pudingą galite gaminti tiesiog kepimo formoje ir jis bus toks pat skanus ir minkštas. Į iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite maltą mėsą. Juos sudaro milijonai mažyčių oro burbuliukų, kurie pavers faršą švelniu suflė.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
172 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (42 bal.)

Žingsnis 1

Jautienos pudingas Žingsnis 1
Puode užvirinkite vandenį, sudėkite į jį visą jautieną, svogūną ir morkas, įberkite druskos ir pipirų. Virkite ant silpnos ugnies 1-1,5 valandos. Kai mėsa bus paruošta, nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Atvėsusią jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Jautienos pudingas Žingsnis 2
Duoną sulaužykite gabalėliais ir supilkite pieną. Kai pienas visiškai įsigers, du kartus pertrinkite išmirkytą duoną ir mėsą per smulkiagrūdę mėsmalę.

Žingsnis 3

Jautienos pudingas Žingsnis 3
Į maltą mėsą sudėkite trynius, druską ir pipirus ir gerai išmaišykite. Gausite tirštą, sausą masę. Tada į ją įpilkite po vieną valgomąjį šaukštą pieno, kaskart gerai išmaišydami. Mišinys turėtų virsti minkšta, vientisa tyrele.

Žingsnis 4

Jautienos pudingas Žingsnis 4
Išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių viršūnių. Įmaišykite baltymus į mėsos tyrę. Iš pradžių įpilkite po kelis šaukštus ir energingai išmaišykite. Kai mišinys taps drėgnesnis, atsargiai po šaukštą įmaišykite baltymus.

Žingsnis 5

Jautienos pudingas Žingsnis 5
Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu. Paskleiskite mėsos mišinį ir išlyginkite. Viršų patepkite tirpstančiu sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite pudingą 20-25 min. Pudingas turėtų lengvai atsiskirti nuo formos šonų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., vaizdo įrašo receptas, pudingas, receptų knyga

Kategorijos