Publikavimo data: 2024-05-01
Jerevano ghatas
Tradicinis Armėnijos šventinis pyragas - gata - turi savo gaminimo ypatumų, priklausomai nuo regiono. Gata gali būti pūkinė, mielinė arba liesa. Ji ruošiama jubiliejams ir Velykoms, o nuotakos kartu su baklava į naujus namus parsiveža saldžiąją gatą. Vienas dalykas, kuris yra nekintamas, yra choriz įdaras, gaminamas iš sviesto trupinių su miltais ir cukrumi, kartais dedama riešutų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į persijotus miltus sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą sviestą. Rankomis sutrinkite sviestą ir miltus iki smulkių trupinių. Į sviesto ir miltų mišinį suberkite matsoni, druską ir kepimo miltelius. Užminkykite minkštą, švelnią tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite chorizo. Giliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir sviestą. Taip pat kaip ir tešlą, rankomis trinkite sviestą su miltais ir cukrumi, kol gausite smulkius trupinius.
Žingsnis 3
Suformuokite gata. Padalykite tešlą į tris dalis ir kiekvieną jų plonai iškočiokite, kad gautųsi apskritimas. Ant kiekvienos tešlos dalies užtepkite įdaro, palikdami porą centimetrų nuo kraštų. Suvyniokite tešlos kraštus ir kiekvieną gabalėlį susukite į ritinėlį. Aštriu peiliu supjaustykite kiekvieną vyniotinį vienodo storio porcijomis, maždaug po 3 cm storio. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros.
Žingsnis 4
Suformuotus sausainius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Paruoškite mišinį gateau aptepti. Sumaišykite pieną ir kiaušinių trynius ir šiek tiek paplakite. Konditeriniu šepetėliu aptepkite sausainius mišiniu. Siųskite gardėsius į orkaitę ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Išimkite iš kepimo skardos ir padėkite ant lėkštės.
Kategorijos