Jerevano ghatas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Jerevano ghatas

Tradicinis Armėnijos šventinis pyragas - gata - turi savo gaminimo ypatumų, priklausomai nuo regiono. Gata gali būti pūkinė, mielinė arba liesa. Ji ruošiama jubiliejams ir Velykoms, o nuotakos kartu su baklava į naujus namus parsiveža saldžiąją gatą. Vienas dalykas, kuris yra nekintamas, yra choriz įdaras, gaminamas iš sviesto trupinių su miltais ir cukrumi, kartais dedama riešutų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
305 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
35 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jerevano ghatas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į persijotus miltus sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą sviestą. Rankomis sutrinkite sviestą ir miltus iki smulkių trupinių. Į sviesto ir miltų mišinį suberkite matsoni, druską ir kepimo miltelius. Užminkykite minkštą, švelnią tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Jerevano ghatas Žingsnis 2
Toliau ruoškite chorizo. Giliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir sviestą. Taip pat kaip ir tešlą, rankomis trinkite sviestą su miltais ir cukrumi, kol gausite smulkius trupinius.

Žingsnis 3

Jerevano ghatas Žingsnis 3
Suformuokite gata. Padalykite tešlą į tris dalis ir kiekvieną jų plonai iškočiokite, kad gautųsi apskritimas. Ant kiekvienos tešlos dalies užtepkite įdaro, palikdami porą centimetrų nuo kraštų. Suvyniokite tešlos kraštus ir kiekvieną gabalėlį susukite į ritinėlį. Aštriu peiliu supjaustykite kiekvieną vyniotinį vienodo storio porcijomis, maždaug po 3 cm storio. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros.

Žingsnis 4

Jerevano ghatas Žingsnis 4
Suformuotus sausainius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Paruoškite mišinį gateau aptepti. Sumaišykite pieną ir kiaušinių trynius ir šiek tiek paplakite. Konditeriniu šepetėliu aptepkite sausainius mišiniu. Siųskite gardėsius į orkaitę ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Išimkite iš kepimo skardos ir padėkite ant lėkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos