Publikavimo data: 2025-08-17
Jogurto padaže su prieskoniais kepta skumbrė
Skumbrė yra viena iš penkių sveikiausių žuvų rūšių, todėl kulinarai ją plačiai naudoja. Skumbrėje yra minkštos ir švelnios mėsos, būtinų omega-3 riebalų, vitaminų ir mineralų. Šiame recepte jos ypatingą skonį papildo padažas, kurio pagrindą sudaro jogurtas, prieskoniai ir virtas kiaušinio trynys. Tiesiog švelnaus skonio prieskoniai ir jogurtas, suteikiantis subtilų kreminį atspalvį - kaip tik tai tinka šiai žuviai. Patikėkite, net tie, kurie nemėgsta jūros gėrybių, o ypač skumbrės, pagirs šį patiekalą.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite stambiais gabalais, pasūdykite, papipirinkite, pagardinkite prieskoniais. Į kiekvieną gabalėlį įdėkite po 1-2 citrinos skilteles. Žuvį sudėkite į aliejumi pateptą formą.
Žingsnis 2
Padažui jogurtą sumaišykite su prieskoniais, cukrumi, druska, garstyčiomis ir kiaušinio tryniu. Viską gerai išmaišykite arba suplakite blenderiu.
Žingsnis 3
Kiekvieną žuvies gabalėlį užpilkite padažu. Kepkite 160-170 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.
Kategorijos