Jogurto padaže su prieskoniais kepta skumbrė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Jogurto padaže su prieskoniais kepta skumbrė

Skumbrė yra viena iš penkių sveikiausių žuvų rūšių, todėl kulinarai ją plačiai naudoja. Skumbrėje yra minkštos ir švelnios mėsos, būtinų omega-3 riebalų, vitaminų ir mineralų. Šiame recepte jos ypatingą skonį papildo padažas, kurio pagrindą sudaro jogurtas, prieskoniai ir virtas kiaušinio trynys. Tiesiog švelnaus skonio prieskoniai ir jogurtas, suteikiantis subtilų kreminį atspalvį - kaip tik tai tinka šiai žuviai. Patikėkite, net tie, kurie nemėgsta jūros gėrybių, o ypač skumbrės, pagirs šį patiekalą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Jogurto padaže su prieskoniais kepta skumbrė Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite stambiais gabalais, pasūdykite, papipirinkite, pagardinkite prieskoniais. Į kiekvieną gabalėlį įdėkite po 1-2 citrinos skilteles. Žuvį sudėkite į aliejumi pateptą formą.

Žingsnis 2

Jogurto padaže su prieskoniais kepta skumbrė Žingsnis 2
Padažui jogurtą sumaišykite su prieskoniais, cukrumi, druska, garstyčiomis ir kiaušinio tryniu. Viską gerai išmaišykite arba suplakite blenderiu.

Žingsnis 3

Jogurto padaže su prieskoniais kepta skumbrė Žingsnis 3
Kiekvieną žuvies gabalėlį užpilkite padažu. Kepkite 160-170 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos