Publikavimo data: 2025-08-19
Juodojo miško pyragas
Juodojo miško pyragas yra Vokietijos prekės ženklas. Originalaus deserto pluta mirkoma šnapse, o įdaras gaminamas iš marinuotų miško vyšnių uogų, kurios auga tik Badeno šlaituose. Kituose receptuose sirupas ir įdaras gaminami iš sodo, daržo, saldžiųjų ir rūgščiųjų vyšnių. Pagal šį receptą paruoštas biskvitas yra minkštas ir drėgnas. Pyragaičiams sutepti naudojamas sviestinis kremas, o tortas padengiamas maskarponės kremu. Jis yra tirštesnis, o paviršius su juo gaunasi tobulai lygus.
Žingsnis 1
Nedideliame dubenyje iki vientisos masės sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Giliame dubenyje dideliu greičiu mikseriu plakite kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos, kol taps purūs ir šviesios spalvos. Supilkite pieną ir saulėgrąžų aliejų, išmaišykite ir vienu metu supilkite kakavos miltus ir kepimo miltelius. Mišinį maišykite iki vientisos masės plaktuvu arba mikseriu nedideliu greičiu. Tešla turi būti tiršta ir be gumulėlių.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą per pusę. Kiekvieną pusę kepkite paruoštoje formoje iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Paruoštumą patikrinkite dantų krapštuku, jis turėtų išlįsti sausas. Paruoštam sausainiui leiskite 5 minutes pastovėti formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Jei plutos centre yra gumulas, jį nupjaukite. Kiekvieną sausainį perpjaukite į du vienodus pyragėlius.
Žingsnis 3
Paruoškite sirupą pyragėliams mirkyti. Į puodą supilkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir vyšnias. Užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir perkoškite. Išmatuokite sulčių kiekį, jei jų yra mažiau nei 120 ml, papildykite jas vandeniu iki šio tūrio. Supilkite sultis į puodą, įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir užvirinkite. Palikite sirupą atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę Nr. 1 pyragams patepti. Želatiną užpilkite 5 arbatiniais šaukšteliais šalto vandens ir palaukite, kol išbrinks. Pradėkite plakti grietinėlę mikseriu su plaktuvu mažiausiu greičiu. Kai pradės tirštėti, nenustodami plakti, dviem dalimis suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite vidutiniu greičiu, kol susidarys minkštos viršūnės. Želatiną kaitinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, kol ištirps, atvėsinkite ir įmaišykite 2 šaukštus plaktos grietinėlės, išmaišykite ir nuolat plakdami supilkite į grietinėlę. Toliau plakite, kol susidarys tvirtos viršūnės. Paruoštą kremą šiek tiek atvėsinkite, kad būtų tirštesnis.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Kiekvieną pyragą pamirkykite 40 ml vyšnių sirupo, tada ant jo bet kokia tvarka užtepkite atvėsinto kremo Nr. 1 ir vyšnių. Sirupe pamirkykite ir torto viršų. Paruoštą tortą įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 6
Torto išorinei pusei padengti paruoškite kremą Nr. 2. Dubenyje suplakite grietinėlę, maskarponę, cukraus pudrą ir vanilę. Kremu aptepkite torto šonus ir viršų.
Kategorijos