Publikavimo data: 2024-04-05
Juodojo princo pyragas
Yra versija, kad romantišką pavadinimą "Juodasis princas" konditeriai priskyrė kiekvienam naujam šedevrui. Galbūt todėl kulinarijoje pyragas "Juodasis princas" turi tiek daug recepto variantų. Vienas iš privalumų, be malonaus skonio, yra tai, kad šiame recepte nėra jokių išskirtinių brangių įmantrybių. Visi ingredientai visada yra bet kurios šeimininkės virtuvėje. Tokį pyragą ant kefyro gali pasigaminti kiekvienas.
Žingsnis 1
Sudėkite grietinę ir kefyrą į dubenį, gerai išmaišykite ir įberkite sodos. Kitame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir kakavą. Mišinį plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į kefyrą supilkite kiaušinių masę, išmaišykite ir supilkite citrinos sultis. Į mišinį atsargiai įmaišykite miltus. Nemaišykite per ilgai, nes tešla gali tapti per tiršta ir prarasti savo orumą.
Žingsnis 3
Kai miltų gumuliukų nebeliks, perkelkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms. Palikite sausainius visiškai atvėsti.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Sviestą ir cukrų sudėkite į dubenį ir plakite mikseriu didžiausiu greičiu, kol cukrus visiškai ištirps. Tada sudėkite grietinę ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Pradėkite rinkti tortą. Norėdami surinkti visus gabalėlius, aštriu peiliu atsargiai horizontaliai perpjaukite atvėsusius pyragus per pusę. Aptepkite tortus kremu ir sudėkite paruoštus tortus vieną ant kito, užpilkite kremu ir uždenkite kraštus. Torto viršų apibarstykite smulkintais riešutais ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos