Juodojo princo pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Juodojo princo pyragas

Yra versija, kad romantišką pavadinimą "Juodasis princas" konditeriai priskyrė kiekvienam naujam šedevrui. Galbūt todėl kulinarijoje pyragas "Juodasis princas" turi tiek daug recepto variantų. Vienas iš privalumų, be malonaus skonio, yra tai, kad šiame recepte nėra jokių išskirtinių brangių įmantrybių. Visi ingredientai visada yra bet kurios šeimininkės virtuvėje. Tokį pyragą ant kefyro gali pasigaminti kiekvienas.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
295 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
39 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Juodojo princo pyragas Žingsnis 1
Sudėkite grietinę ir kefyrą į dubenį, gerai išmaišykite ir įberkite sodos. Kitame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir kakavą. Mišinį plakite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Juodojo princo pyragas Žingsnis 2
Į kefyrą supilkite kiaušinių masę, išmaišykite ir supilkite citrinos sultis. Į mišinį atsargiai įmaišykite miltus. Nemaišykite per ilgai, nes tešla gali tapti per tiršta ir prarasti savo orumą.

Žingsnis 3

Juodojo princo pyragas Žingsnis 3
Kai miltų gumuliukų nebeliks, perkelkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms. Palikite sausainius visiškai atvėsti.

Žingsnis 4

Juodojo princo pyragas Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Sviestą ir cukrų sudėkite į dubenį ir plakite mikseriu didžiausiu greičiu, kol cukrus visiškai ištirps. Tada sudėkite grietinę ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Juodojo princo pyragas Žingsnis 5
Pradėkite rinkti tortą. Norėdami surinkti visus gabalėlius, aštriu peiliu atsargiai horizontaliai perpjaukite atvėsusius pyragus per pusę. Aptepkite tortus kremu ir sudėkite paruoštus tortus vieną ant kito, užpilkite kremu ir uždenkite kraštus. Torto viršų apibarstykite smulkintais riešutais ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos