Publikavimo data: 2024-06-23
Juodųjų serbentų skrebučiai
Klasikiniai prancūziški skrebučiai su kiaušiniais ir pienu paprastai patiekiami su džemu arba uogiene. Tačiau jei pagaminsite padažą iš šviežių uogų ir medaus, jis bus ne mažiau skanus, o desertas turės daugiau vitaminų. Pirmiausia vitamino C, kuris retai kada išlieka termiškai apdorotas. Be to, juoduosiuose serbentuose yra vitaminų A, E, B1, B2, B5, B6, taip pat sveikatai vertingo pektino. Juodųjų serbentų skrebučiai idealiai tinka tiems, kurie nori ko nors saldaus ir kartu sveiko.
Žingsnis 1
Paruoškite duonos mišinį. Dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, cukrų ir cinamoną iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Duonos riekes pamerkite į mišinį, žiūrėdami, kad jos nesušlaptų - šviežią duoną reikia mirkyti tik 3 sekundes. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite duonos riekes, kol jos taps auksinės spalvos. Tada 2 minutes paskrudinkite orkaitėje.
Žingsnis 3
Paruoškite uogų padažą. Sutrinkite serbentus, medų ir vandenį blenderiu. Į lėkštę dėkite paruoštus skrebučius ir užpilkite uogų padažu.
Kategorijos