Publikavimo data: 2024-04-08
Juodųjų serbentų želė
Juodųjų serbentų želė - vitaminingas, ryškus ir skanus desertas. Serbentų želė nesudėtinga paruošti žiemai. Svarbiausia atidžiai pasirinkti šviežias ir sultingas uogas: žiūrėkite, kad saujos serbentų būtų didelės, be sumuštų ar sudžiūvusių uogų. Tuomet serbentų želė pasirodys nepaprastai skani ir sveika. Kadangi serbentuose yra daug pektino, gamindami želė galite apsieiti be želatinos.
Žingsnis 1
Iš serbentų išvirkite sultis. Perkelkite serbentus į paruoštą keptuvę. Sutrinkite į tyrę. Supilkite vandenį. Puodą su uogų mase pastatykite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol vanduo užvirs. Maišydami virkite 7 minutes, tada išjunkite ugnį.
Žingsnis 2
Atskirkite sultis nuo žievės. Kol uogos dar šiltos, perlenkite marlę per pusę ir uždėkite ant sietelio. Padėkite sietą su marle virš gilaus dubens. Ant marlės sudėkite karštas uogas. Palaukite, kol visos sultys ištekės į dubenį, o žievelė liks marlėje.
Žingsnis 3
Išvirkite serbentų želė. Supilkite sultis į švarų, sausą ir gilų puodą. Supilkite cukrų. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Užvirinkite sultis. Nuolat maišydami virkite 8 minutes. Nugriebkite susidariusias putas.
Žingsnis 4
Būsimą želė supilkite į stiklainius. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite tirštas sultis į paruoštus stiklainius. Sandariai uždarykite stiklainius dangteliais. Palikite stiklainius atvėsti.
Kategorijos