Jūrinė lydekos su žiediniais kopūstais grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Jūrinė lydekos su žiediniais kopūstais grietinėlės padaže

Europinė jūrų lydekos yra nebrangi, liesa žuvis. Pagrindinis jos privalumas - mažai kaulų. Mėsoje yra daug baltymų, todėl jūros lydekos dažnai įtraukiamos į intensyviai sportuojančių žmonių racioną. Žuvį derinant su daržovėmis ir žiediniais kopūstais, gaunami visaverčiai pietūs arba vakarienė.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Jūrinė lydekos su žiediniais kopūstais grietinėlės padaže Žingsnis 1
Užvirinkite vandenį, pasūdykite ir virkite žiedinius kopūstus apie 10 minučių. Augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas. Paimkite kepimo formą, sluoksniais išdėliokite keptus svogūnus ir morkas, žuvį, žiedinius kopūstus, pomidorus. Įkaitinkite orkaitę iki 170-180C temperatūros. Dėkite į orkaitę, kepkite 200C temperatūroje apie 25 minutes.

Žingsnis 2

Jūrinė lydekos su žiediniais kopūstais grietinėlės padaže Žingsnis 2
Tuo tarpu kiaušinį suplakite su pienu ir druska. Po 10 minučių išimkite patiekalą ir užpilkite padažu. Dėkite atgal į orkaitę 30 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabarstykite sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos