Publikavimo data: 2025-08-16
Jūriniai asilai druskos apvalkale.
Mūsų šeima jau seniai Naujųjų metų išvakarėse gamina žuvį pagal šį receptą. Tai būna švelni žuvis, kuriai paruošti nereikia daug pastangų. Galima sakyti, kad druskos apvalkale ji iškepa pati.
Žingsnis 1
Nupjaukite žuvį. Pašalinkite žiaunas ir vidų, bet žvynų nenuimkite.
Žingsnis 2
Žuvies vidų pabarstykite pipirais ir apšlakstykite citrina. Pagal pageidavimą įberkite čiobrelių ar kitų prieskonių.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite 2 vištienos baltymus ir palaipsniui įberkite druskos. Mišinys turi tapti elastingas. Jei mišinys sausas, galite įpilti šiek tiek vandens.
Žingsnis 4
Ant pergamento, kuriuo prieš tai išklojote kepimo indą, dėkite maždaug 1,5 cm storio druskos tešlos. Uždėkite žuvį ant druskos sluoksnio ir užriškite viršų druska. Galvą ir uodegą palikite atviras.
Žingsnis 5
Kepkite 35 minutes iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje, kol pluta paruduos.
Kategorijos