Jūriniai asilai druskos apvalkale. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Jūriniai asilai druskos apvalkale.

Mūsų šeima jau seniai Naujųjų metų išvakarėse gamina žuvį pagal šį receptą. Tai būna švelni žuvis, kuriai paruošti nereikia daug pastangų. Galima sakyti, kad druskos apvalkale ji iškepa pati.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
48 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Nupjaukite žuvį. Pašalinkite žiaunas ir vidų, bet žvynų nenuimkite.

Žingsnis 2

Žuvies vidų pabarstykite pipirais ir apšlakstykite citrina. Pagal pageidavimą įberkite čiobrelių ar kitų prieskonių.

Žingsnis 3

Jūriniai asilai druskos apvalkale. Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite 2 vištienos baltymus ir palaipsniui įberkite druskos. Mišinys turi tapti elastingas. Jei mišinys sausas, galite įpilti šiek tiek vandens.

Žingsnis 4

Jūriniai asilai druskos apvalkale. Žingsnis 4
Ant pergamento, kuriuo prieš tai išklojote kepimo indą, dėkite maždaug 1,5 cm storio druskos tešlos. Uždėkite žuvį ant druskos sluoksnio ir užriškite viršų druska. Galvą ir uodegą palikite atviras.

Žingsnis 5

Kepkite 35 minutes iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje, kol pluta paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos